Koncert Praha - KAMELOT v KC Vltavská

15.11.2009 10:18

Skupina Kamelot má za dobu své existence na kontě stovky úspěšných vystoupení a koncertů, vítězství v mnoha hitparádách a nespočet ocenění v odborných i diváckých anketách.

Kamelot je jedna z několika pravidelně koncertujících skupin v České a Slovenské republice a ve svém žánru právem patří k absolutní hudební špičce. Od svého vzniku vydala celkem 19 alb  -  9ti z nich se dostalo ocenění  „Zlatá deska“, jednomu albu „Platinová deska“ a jednomu dokonce  „Multiplatinová deska“. Tu kapelník Roman Horký převzal v červnu 2007 na koncertě konaném v Brně na hradě Špilberk u příležitosti oslav 25. výročí trvání skupiny.

V únoru letošního roku vyšlo jubilejní 20. album skupiny s názvem „Mořská sůl“. Vydání desky následovalo nejdelší souvislé koncertní turné s názvem „O 106“ – to znamenalo odehrát 106 koncertů během 106 dnů. Koncerty probíhaly každý den za sebou (včetně sobot a nedělí) a každý den na jiném místě. Splněním těchto podmínek se Kamelot hodlal zapsat do knihy rekordů. To se nakonec povedlo a kapela navíc věnovala část svých honorářů z tohoto turné na konto Fondu ohrožených dětí a podpořila tak projekt Klokánek.

Skupina, která  se vyznačuje výraznými vokály všech čtyř hudebníků  a precizní hrou na kytaru kapelníka Romana Horkého, vystoupí v následujícím složení:
Roman Horký (zpěv, kytara), Viktor Porkristl (kytara, zpěv), Pavel Plch (bicí, zpěv) a  Jiří Meisner (basová kytara, zpěv). Na své si při koncertě přijdou milovníci dynamických melodií, hlubokých myšlenek, ale  i veselých a vtipných „oddechovek“, které nenechají nikoho v klidu sedět. Skupina Kamelot dávno překročila hranici žánru Folk a Country. Jak sám leader Roman Horký uvádí, když už je potřeba někoho někam zařadit, sám by pro svou skupinu Kamelot vytvořil zatím neexistující škatulku „Pop-tramp“.

Koncert KAMELOT v KC Vltavská

19.11.2009 od 20:00 hodin, Velký sál
skupina Kamelot
KC Vltavská (přímo na metru a tram stanice Vltavská)
Vstupenky: 320,- Kč na místě, 280,- Kč v předprodeji Ticketportal a Ticketpro

www.kamelot-brno.cz
www.vltavska.cz

zdroj: TZ Vltavská

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz