Hudební toulky a botanické ilustrace

26.05.2011 08:24

Botanická zahrada v Troji zve na obrázky a hudbu. Botanické ilustrace jsou k vidění do 29. května 2011, BZ Troja - skleník Fata Morgana, úterý až neděle 9 - 18 hodin V interiéru skleníku jsou vystaveny práce účastníků soutěže O nejlepší botanickou ilustraci roku 2011, kterou vyhlásila Přírodovědná společnost a její internetový magazín Botany.cz, oficiálními pořadateli této akce jsou také Ústav experimentální botaniky Akademie věd ČR, Katedra experimentální biologie rostlin Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, Katedra filosofie a dějin přírodních věd Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, Botanická zahrada hlavního města Prahy a nakladatelství Granit.

Do soutěže se přihlásily na tři desítky amatérských, ale i profesionálních výtvarníků z celé České republiky, Slovenska a Ukrajiny, mezi soutěžícími jsou studenti uměleckých škol, výtvarníci s profesionální zkušeností, ale i nadšení amatéři, pro které je tato výstava veřejnou premiérou. Všichni soutěžící měli povinně zachytit toliji bahenní (Parnassia palustris), která byla vyhlášena Rostlinou roku 2010, jako další jakoukoli jinou existující rostlinu.

Dnešní doba odsunula botanickou ilustraci poněkud do pozadí, v médiích dominuje spíše fotografie, počet výtvarníků, kteří se o vědeckou ilustraci intenzivněji zajímají, se stále snižuje. Vyhledávání nových a talentovaných botanických ilustrátorů proto chápeme jako nezbytnost.
Výsledky soutěže budou oficiálně zveřejněny 29. května 2011 ve  skleníku Fata Morgana.

Hudební toulky: Každou neděli od 17 hodin na venkovní expozici

Cyklus hodinových koncertů pod širým nebem v neděli odpoledne se stal již tradicí. Stále více hudbymilovných návštěvníků přichází pouze na tyto koncerty, protože je láká atmosféra, ve které koncerty probíhají: otevřená scéna pod širým nebem (jen déšť nás může zahnat pod střechu výstavní místnosti), posezení na lavičce nebo trávníku ... prostě zcela odlišná od prostředí koncertních sálů.
Koncert není zpoplatněn. 

29.5. – Parnas kvartet (G. P. Telemann, M. Ravel, F. X. Richter)

více informací na: www.botanicka.cz

 

Autor: TZ: Botanická zahrada

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz