Dny Májové – Blues sklep, 30.4. 1.5. 2.5. 2009

28.04.2009 10:06

Reesie Davis je posluchačům a bluesovým fanouškům známa hlavně ze spolupráce s Luboš Andrštem Blues Bandem, ve kterém se objevovala na postě zpěvačky v letech 2003–2007 a se kterým nahrála CD „Everything I've Done“ (BestIA, 2007).

Dny Májové – Blues sklep, 30.4. 1.5.  2.5. 2009

30.4.2009, 21.00, REESIE DAVIS BAND (usa/cz) – blues

 Band mladých, ale renomovaných hudebníků, se na české klubové scéně objevuje od října 2008 ve složení: Reesie Davis – zpěv, Jiří Hokeš – kytara, Pavel Novák – basová kytara/kontrabas, Martin Kopřiva – bicí.

1.5.2009, 21.00, MARCEL FLEMR BAND – blues

Kytarista, který patří k nejpřesvědči­vějším hvězdám mladé české bluesové generace, začal sklízet vavříny už s kapelou Buddy Wonders, již zachytilo síto Blues Aperitivu už v roce 2002. Přes několik mezizastávek se Marcel Flemr „udělal pro sebe" a dnes stojí už dva roky v čele vlastního bluesbandu. Kapela se hlásí k odkazu velkých mistrů elektrického blues T-Bone Walkera, Lowella Fulsona, Earla Hookera, Huberta Sumlina či Magic Sama a koření svou hudbu i modernějšími prvky.

2.5.2009, 21.00, PETR KALANDRA MEMORY BAND – blues

Zpráva o předčasném úmrtí Petra Kalandry zasáhla v roce 1995 širokou hudební veřejnost. Odešla osobnost, která v dobách komunismu přinášela českému posluchači  americký folkrock, blues ale i skvělou náladu. Dodnes si všichni Petrovi obdivovatelé připomínají jeho písně díky oficiálním nahrávkám (Marsyas, ASPM, Bluessesion I, II…), ale i díky mnoha amatérským záznamům z koncertů.

Skupina Petr Kalandra Memory Band vznikla v roce 2005 jako pocta Petrovi Kalandrovi. Jejich koncerty jsou nabité hitovkami, ale i méně  známými skladbami z repertoáru Petra Kalandry, Marsyas nebo ASPM.

Večer ve společnosti skupiny Petr Kalandra Memory Band Vás přenese o několik let zpět, kdy všichni chtěli táhnout za zakázaný provaz, ale jiným směrem než jim bylo určováno. Večer plný pohody a skvělých písní, které Vám připomenou, že blues má 12 taktů, který uměl každý spočítat a že všechny princezničky co jsou zklamaný už dneska ví, jak chutná solnej sloup.

Informace: http://bluessklep.cz 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Dny Májové - Blues sklep


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.04.2024

Svátek má Vlastislav

Citát pro dnešní den

Když se jedna brána ke štěstí zavírá, druhá se otevírá. My však často dlouho zíráme na vchod, který se uzavřel, a ani si nevšimneme toho, který se pro nás otevřel.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz