Dan Costello (usa) - Europe Tour 2009 - american folk, Blues sklep, středa 30. 9. 2009

29.09.2009 09:01

Kytarista, pianista, zpěvák a skladatel Dan Costello vyrostl na tradičních politicky orientovaných folkových písničkách Woody Guthrieho, Pete Seegera nebo Boba Dylana a na jeho vlastní tvorbě je to znát. Témata a zvuk Costellových skladeb jsou však nanejvýš současné: s lehkostí sobě vlastní mísí folk s hiphopem, rock s muzikálem nebo country s ragtimem.

Dan Costello (usa) - Europe Tour 2009 - american folk, Blues sklep, středa  30. 9. 2009

Dan Costello je ze stejného těsta jako jeho známější krajané Daniel Johnston nebo Bonnie „Prince“ Billy: proti umělému světu celebrit a hvězd bojuje jednoduchou, nevykalkulovanou antishow opřenou o to nejpodstatnější: prostou smysluplnou píseň.

Během posledních čtyř let na volné noze vydal Dan Costello čtyři samostatná alba: na tom aktuálním – Recession Songs (2009) – komentuje současnou hospodářskou krizi; ne náhodou je také celé volně ke stažení (event. za dobrovolnou cenu) na Costellových webových stránkách.

Podzimní evropské turné zavede Dana Costella nejen do obvyklých západoevropských států, ale také do Itálie, Řecka, Běloruska nebo na Ukrajinu. Na území České republiky se uskuteční jediný koncert, a to právě v Blues sklepě ve středu 30. září od 21:00.

Koncert zahájí dvojice Jan & Josefka, tedy kytarista a skladatel Jan Řepka, známý z písničkářského dua Nestíháme, a mladá slavonická zpěvačka Josefka Žampová.

 zdroj: TZ Blues sklep

www.bluessklep.cz

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.04.2024

Svátek má Vlastislav

Citát pro dnešní den

Když se jedna brána ke štěstí zavírá, druhá se otevírá. My však často dlouho zíráme na vchod, který se uzavřel, a ani si nevšimneme toho, který se pro nás otevřel.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz