Praha Tip - Den poezie 2009

03.11.2009 08:41

Společnost poezie a Městská knihovna v Praze zvou na tiskovou konferenci konanou při začátku destátého ročníku festivalu Den poezie.

Setkání pořadatelů se zástupci médií a partnerů se uskuteční ve středu 4. listopadu 2009 od 14:00 hodin v klubovně Ústřední knihovny Městské knihovny v Praze na Mariánském nám. 1, Praha 1.

I letošní ročník bude ve znamení účasti řady zajímavých básnických hostů z ČR i zahraničí. Z České republiky jmenujme například Josefa Straku, Petra Borkovce, Violu Fischerovou, Jiřího Dědečka, Marii Šťastnou, Tomáše Míků, Davida Jana Žáka, Ivana Pasedenu, Jana Suka, Petra Krále, Stanislava Dvorského, ze zahraničí Daniela Varro a Annu Szabo (Maďarsko), Waltera Sobchaka (Polsko), Sergeje Glovjuka, Michala Pismennyho a Annu Bessmertnoj (Rusko), Eduarda Vaze (Portugalsko) a další.

Den poezie se bude konat od 9. do 23. listopadu ve 38 městech po celé České republice. Smyslem akce je oslavit roli poezie v našem životě a v české kulturní tradici. Dnem poezie se symbolicky každý rok připomíná výročí narození Karla Hynka Máchy /*16.10.1810/.

 Zdroj: TZ MKP

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz