Křest knihy kouzlení s hedvábím - 6. března 2010 ve 14 hodin v Lesním ateliéru Kuba v Kersku

03.03.2010 15:07

Alena Isabella Grimmichová - Kouzlení s hedvábím. Portál vydává další z knih inspirujících čtenáře k tvoření. Tentokrát je ústředním materiálem hedvábí a autorka Alena Isabella Grimmichová Vám dokáže, že se s ním dá i kouzlit. Svoji knihu Kouzlení s hedvábím pokřtí 6. března 2010 ve 14 hodin v Lesním ateliéru Kuba v Kersku a současně zde zahájí svoji výstavu hedvábných šál a šát

Alena Isabella Grimmichová

O knize:
Hedvábí, známé již více než 5000 let, patří mezi oblíbené textilní materiály. Malované a batikované hedvábí lze využít jako efektní doplněk, ale také základ pro další tvorbu. Kniha nabízí náměty na netradiční a velmi působivé techniky dekorování a zpracování hedvábí, jako jsou vosková batika, šibori, malba na hedvábí nebo kombinované techniky.

Díky podrobně zpracovaným projektům si čtenáři mohou vytvořit šátky, šály, polštáře a další doplňky. Kniha je určena zájemcům, kteří mají „šikovné ruce“, nebo kteří již mají zkušenosti s jakoukoli výtvarnou činností. Všechny techniky jsou vysvětleny podrobně, tedy i pro začátečníky, ale projekty zaujmou i zkušené výtvarníky. Každý námět doplňují podrobné fotografické postupy, přičemž fotografie výsledných děl byly zhotoveny na atraktivních místech převážně ve Francii a dodávají tak celé knize specifický ráz.

O autorce:
Alena Isabella Grimmichová se více než dvacet let profesionálně věnuje výtvarné činnosti. Zabývá se malbou na hedvábí, filcováním a řadou dalších technik. Na www.vytvarnetechniky.cz  jsou k vidění její práce. Spolupracuje s mnoha časopisy, které se věnují ručním pracím.

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz