Divadlo Praha - Čas pohádek nastane v předvánočním čase i v tanečním divadle Ponec

01.12.2009 12:00

Co je dobré a co je zlé? Je radost silnější než smutek? Oblíbené pohádkové představení Pohádka po kapkách (pro děti od 4 let a jejich rodiče),

 hrají a tančí profesionální herci a tanečníci spolu s dětmi-diváky bude opět uvedeno, tentokrát příznačně v předvánočním čase v divadle Ponec v neděli 20. 12. v 15.00 a 18.00 hodin. Inscenace nabízí dětem kromě netradičního zpracování příběhu na motivy pohádky Karla Šiktance také možnost zapojit se pomocí tance a pohybu aktivně do děje. Zkušená choreografka Lenka Tretiagová dokáže na scéně vykouzlit pohádkovou atmosféru, ve které se ani stydlivé děti nebudou bát a pomohou Ondřejovi s bojem proti pánovi Vod, který mu unesl jeho milou dívku. „V Pohádce po kapkách pracuji s metodou, která ukazuje, jak vést děti tanečními technikami (propojeně s hudbou a výtvarným uměním) k tvořivému myšlení“, doplňuje choreografka Lenka Tretiagová. Vstupenky v prodeji od 15. listopadu v divadle Ponec, v divadle v Celetné a v sítích Ticketpro a Ticketstream za 60 Kč děti / 100 Kč dospělí. Prosincové představení pro školy se uskuteční v pátek 18. 12. / 9.00 + 11.00 hod.

Z tisku:
„..děti často samy rozhodují, co a jak se bude dít. Zcela přirozeně a spontánně tak začnou vnímat tanec jako komunikativní pohybový prostředek a jindy jimi nedotknutelné dění na jevišti jako napínavé dobrodružství, jehož mohou být samy účastny. A divadlo se jim po kapkách začíná vpíjet do těla i duše. Nádherná práce. Doporučuji všem dětem (i těm méně aktivním) a jejich rodičům (příjemně se na tuto zhruba hodinovou práci i dívá)“ Vladimír Hulec, Divadelní noviny, 17. 2. 2009.

Více o taneční inscenaci

Režie, dramaturgie: Lenka Tretiagová a Tereza Marečková
Choreografie: interpreti v tvůrčí spolupráci s autory
Hudba: Jakub Kudláč
Scéna, kostýmy: Petra Mládková
Hrají a tančí: Ondřej - Michal Dalecký / Jan Meduna, Pán dešťů - Ondřej Lipovský, Panenka - Tereza Tretiagová, Vodní bytosti - Jana Sýkorová / Lenka Vokurková / Eliška Kašparová / Lenka Reihserová


Tanec Praha o. s. / divadlo Ponec
telefon: +420224 817 886, GSM: +420 724 213 136
e-mail:
michaela@tanecpraha.cz
www.divadloponec.cz , www.tanecdetem.cz 

Doplňující informace o autorech

MgA. Lenka Tretiagová (narozena 7. 7. 1965) absolventka DAMU (obor dramatická výchova), vedoucí Tanečního studia Light (při ZUŠ Na Popelce) zaměřeného na pohybové divadlo dětí a studentů, pedagožka Dětského studia divadla Ponec, spoluiniciátorka a hlavní pedagožka projektu Tanec školám (základem projektu je pravidelná výuka taneční a pohybové výchovy, popř. tvůrčí dílny v základních školách a interaktivní programy s profesionálními i dětskými soubory v divadle Ponec určené divákům z I. i II. stupně ZŠ a středních škol). Vytvořila řadu tanečně-divadelních představení s dětmi a studenty, která získávají ocenění na národní i mezinárodní úrovni. Je spoluautorkou a režisérkou úspěšného dětského tanečně-divadelního představení Pohádka po kapkách (premiéra v divadle Ponec 2007), které je stále na repertoáru a nové inscenace pro děti od 8 do 12 let Putování ve větvích.


Produkce a koordinace projektu Tanec školám
Mgr. Irena Komrower
Tanec Praha o. s. / divadlo Ponec
telefon: +420 224 817 886, GSM: +420 604 287 239
e-mail:
detem@tanecpraha.cz
www.tanecdetem.cz

zdroj: TZ divadlo Ponec

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.05.2024

Svátek má Ivo

Citát pro dnešní den

Moudrost je třeba néjen získat, ale i používat.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz