Tip na výlet – automuseum, láska jménem PRAGA

18.02.2009 00:22

Unikátní sbírka historických automobilů, autobusů, nákladních vozu a zemědělské techniky značky PRAGA je třetí největší ucelenou značkovou sbírkou na světě.

Tip na výlet – automuseum, láska jménem PRAGA

Je to nádherný  výsledek celoživotního snažení pana Emila Příhody, kterému se podařilo zachránit  pro budoucí generace cenné  exponáty vypovídající o celé historii slavné automobilky PRAGA.

Muzeum se nachází v obci Zbuzany nedaleko Prahy a je určitě dobrým námětem pro odpolední rodinný výlet. Považujeme za důležité stále připomínat slavnou historii českého průmyslu, zvláště pak v době hospodářské recese, kdy postupně zanikají tradiční výroby našeho strojírenství a řemesel. Muzeum samotné je umístěno v rekonstruované zemědělské usedlosti, kde po mnoha letech provizorního skladování a různých stěhování našla sbírka důstojné místo a od roku 2000 je opět plně přístupná veřejnosti. V současné době pokračuje v tradici budování muzea již druhá generace rodiny Příhodů, syn Robert s rodinou. I my bychom rádi přispěli k propagaci ojedinělé sbírky, svým významem přesahující rámec České republiky. Určitě se budeme k tématu muzea na našich stránkách pravidelně vracet. A na závěr, přece vzhůru do Zbuzan a doufáme, že se nadchnete tak jak jsme se nadchli i my nad celou tou krásou dávno již zašlých časů.

Kontakt museum: Automuseum Praga, Pod Kaštany 14, 252 25, Praha západ – Zbuzany, tel.      +420 2­57 960 332     , www.veteran.cz/pragamuseum http://www.veteran.cz/pragamuseumpragamuseum@sez­nam.cz

Mobil informace, objednávky prohlídek : + 420 602 309 224

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Automuseum Praga


Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
otevírací doba muzea.
Prosím pošlete mi otavírací dobu vašeho mmuzea pro návštěvníky.cam.pet@seznam.cz.
PETR ČAMEK
11.04.2010 11:02

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 20.04.2024

Svátek má Marcela

Citát pro dnešní den

Udělej co můžeš, s tím, co máš, tam, kde jsi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz