Pozvánka na devátý "Evropský den bez aut" - týden mobility

15.09.2010 09:05

V neděli 19. září od 11 do 18 hodin na pražském Smetanově nábřeží. Jako každoročně se Hlavní město Praha zapojuje do akce  Evropský týden mobility . Evropský den bez aut je jeho součástí a propaguje každodenní fyzický pohyb - pěší chůzi, jízdu na kole nebo třeba koloběžce. Takový nemotorizovaný pohyb je jednoduchý a každý ho může snadno zařadit do běžného života

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut 2010

Od Národního divadla až na náměstí Jana Palacha budete mít příležitost zažít pocit, jak by vypadala Praha bez aut. Na vzniklé „pěší zóně“ si poslechnete třeba Gipsy.cz, Marka Ztraceného nebo třeba DJ Mike Traffic a další. Zatančíte si break dance s Janem Urbanem, se zatajeným dechem budete sledovat exhibici BMX.  Potkáte se s klauny a kejklíři. Pro odvážné bude postavena horolezecká stěna a také se budete moci proletět horkovzdušným balonem nebo si půjčit elektrické kolo či skákací sedmimílové boty. Program nabídne mnoho dalších aktivit pro dospělé i děti.
Pro všechny aktivní návštěvníky bude servis kol nebo čistič bot zdarma!

Přijďte se pobavit, zasportovat si, ale třeba se i poučit jak zdravě jíst abyste byli stále fit.Celým dnem vás bude provázet moderátorka Lenny Trčková.

Upozornění na dopravní uzavírky:
V úseku mezi Národní třídou a náměstím Jana Palacha bude zcela uzavřena doprava pro auta i městskou hromadnou dopravu. Dále budou pro automobilový provoz uzavřeny ulice Platnéřská, Kaprova a Čechův most.

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut 2010
Evropský týden mobility (16. – 22. 9.) je osvětová kampaň pro občany měst, která upozorňuje na problémy se stále narůstající automobilovou dopravou  a zároveň nabízí možnosti a výhody udržitelných druhů dopravy. Mnohá evropská města už pochopila, že prostor v ulicích patří také chodcům, cyklistům a veřejné dopravě, nejen autům. Ulice mohou být opět místem setkávání, místem pro život.

Autor: TZ : EX VOTO

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz