Lamborghini – neobyčejná auta, která budí respekt

21.02.2009 19:50

Praha je prvním místem ve východní a střední Evropě, kde bylo otevřeno oficiální zastoupení této známé italské automobilky. Dealerem se od roku 2006 stala společnost AUTO EXNER s.r.o.

Lamborghini – neobyčejná auta, která budí respekt

Nádherná auta, která budí respekt svým výkonem, rychlostí, vzhledem, ale i cenou. Auta mimořádná, která vás okouzlí na první pohled. To je také hlavní důvod, proč se stala středem našeho zájmu a proč o nich chceme psát. Jsou vyjádřením určitého životního stylu a společenského postavení.

Krátce z historie: Na samém počátku byla továrna na traktory, kterou založil v roce 1948  Ferrucio Lamborghini v městečku Centa. Továrna od roku 1959 vyrábí také klimatizační jednotky. Ke skutečnému zlomu však dochází již v letech 1962–1963, kdy Lamborghini otevírá nový závod Automobili Lamborghini. Tady se začíná psát nová historie superrychlých vozů, které úspěšně konkurují tradičním výrobcům Ferrari a  Masserati. Auta s býkem na kapotě  se začínají prosazovat a první velké  úspěchy zaznamenávají modely 350 GT a 400 GT, které nastartovaly hvězdnou dráhu mladé automobilky. Býk přináší firmě velkou dávku štěstí, býk jako znamení, ve kterém se narodil Ferrucio Lamborghini. Od roku 1973 dostávají jednotlivé modely aut svá jména, Miura, Islero, Espada, Jarama, Countach, Urraco, Silhouette, Jalpa, Diablo, Murciélago a Gallardo. Tak jak se postupně mění tvar karoserií, tak se zvyšuje výkon a rychlost, která je již daleko za hranicí 300km/h a výkon více jak 500 koní je u sériově vyráběného vozu až neuvěřitelný.

Gallardo Coupé 560 – 4 MY 09 v autosalonu Auto Exner je jeden z nových vystavených modelů, který si máme možnost prohlédnout. Vozidlo upoutá na první pohled svojí jasně žlutou barvou. I všechny další vozy jsou velmi nápadné svými  zářivými barvami, které se promítají i  ve vnitřním vybavení interiéru. Tvar karoserie nového coupe je opět klasickým příkladem klínového tvaru, tak jako u předešlých modelů. Asi největší změnou oproti staršímu modelu je snížení celkové hmotností o téměř dvacet kilo. Motor se zvětšeným objemem na 5204 ccm dosahuje úctyhodného výkonu 560 koní a maximální rychlost tohoto vozu je pro normálního smrtelníka naprosto závratná,  325 km/h ! Zrychlení z 0 na sto kilometrů za 3.7s  je srovnatelné snad jenom se startem rakety.  Dokonalé jízdní vlastnosti zaručuje také trvalý pohon všech kol.

Ano, je to ideální skloubení dokonalých tvarů, barev a unikátní technické vyspělosti. Úžasné auto a co je důležité, nyní v Praze. Nechceme vyjmenovávat rozsáhlé technické specifikace vozů a pouštět se do dalekosáhlých rozborů, na to jsou tady skuteční odborníci.  Nás zaujala
nejenom krása a technická dokonalost těchto vozů, ale i to, že  jde o automobily s poměrně krátkou historií, jsou však naplněné
krásným životním příběhem Ferrucia Lamborghini, který si dokázal vyplnit svůj sen a jeho továrna nyní vyrábí jedny z nejlepších sportovních vozů na světě.                    

Pokud vás automobily Lamborghini také nadchly jako nás, tak potom najdete mnoho informací na oficiálních webových stránkách Auto Exner s.r.o.: www.lamborghini-praha.com http://www.lamborghini-praha.com

Freyova 95, 190 00 Praha 9

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Lamborghini


Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
pocitac
uz odmalicka mam rad auta
roky
24.02.2010 16:19

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz