Májová ohlédnutí – přijel a zase odjel „ Venice Simplon-Orient-Express“ a my jsme byli jsme u toho – Fotogalerie

07.05.2009 20:18

Neskrýváme zvědavost a chceme na vlastní oči vidět, jak to vypadá a vychutnat si atmosféru, když odjíždí asi skutečně nejslavnější vlak světa.

Májová ohlédnutí – přijel a zase odjel „ Venice Simplon-Orient-Express“ a my jsme byli jsme u toho – Fotogalerie

Orient Express odjížděl směrem do Vídně ze smíchovského nádraží v sobotu odpoledne v půl druhé. Poněkud komicky na nás  určitě zapůsobila slečna z oficiálních informací Českých drah, kam jsme před odjezdem ještě volali. Odpověď na otázku, odkud vlak opravdu odjíždí, byla krátká a jasná, „ omlouvám se, ale  o vlaku nic nevím, je to soukromá akce „.  Soukromá možná, ale v čele vlaku stála lokomotiva Českých drah a vlak doprovázeli i průvodčí.

Nejvíce nás překvapilo, kolik lidí odjíždělo z Prahy. Cestování Orient Expressem je hlavně zážitkem s možností si plně vychutnat  neobyčejné služby a komfort, který poskytuje tento mimořádný salonní vlak. Určitě se výrazně odlišuje již na první pohled, vagony v barvě tmavé pařížské modři v kombinaci s leštěnými mosaznými doplňky jsou okázalou přehlídkou elegance  počátku minulého století.

V soupravě jsou zařazeny tři jídelní vozy, okny je vidět bohatě prostřené stoly, živé květiny,  a velkoryse zdobené přepychové interiéry vykládané dřevěnou intarzií doplněné těžkými závěsy v barvě bordó.  Celkový dojem umocňuje personál v naprosto bezchybné garderobě  včetně bílých rukavic. Samotný pocit, že tímto vlakem cestovalo tolik významných osobností a členů královských rodin, je přímo fantastický.

Jsme rádi, že jsme byli u odjezdu a můžeme se s vámi podělit o dojmy. Pokud se někdy rozhodnete tímto fantastickým vlakem cestovat, napište nám prosím, rádi zveřejníme i vaše pocity a zážitky. Mnoho zajímavých informací o historii i současnosti Orient Expressu objevíte na stránkách

„ Vaše nejromantičtější cesta vlakem"  http://www.orientexpress.cz/
                       

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Orient Express v Praze - fotogalerie


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 26.04.2024

Svátek má Oto

Citát pro dnešní den

Abys mohl vidět duhu, musí napřed přijít déšť.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz