Doprava - Praha se pochlubila malými elektrickými autobusy, opravdu se blýská na lepší časy ?

12.01.2010 18:46

Ve středu vyjede v Praze nová minibusová linka, pod označením 292 propojí Malostranské náměstí a nemocnici pod Petřínem. Malý elektrobus, který se vejde do úzkých uliček Malé Strany, stál dopravní podnik 6,5 miliónu korun. Sednout si do něj může deset cestujících, celkovou kapacitu má 30 lidí. Jezdit bude každých 15 minut.

V Praze byl 12. ledna představen nový elektrobus.
foto: Kateřina Šulová, ČTK

Linka měla začít jezdit už v polovině října. Dopravní podnik, který vyhrál výběrové řízení na provozování tohoto spoje, ale nesehnal k tomuto datu vhodný elektrobus. 

Elektrobusy s číslem 292 budou zastavovat na čtyřech místech - na východní straně Malostranského náměstí u křižovatky s ulicí Mostecká, dále na západní straně náměstí u křížení s ulicí Nerudova, ve Vlašské ulici u odbočky do Šporkovy ulice a na parkovišti u nemocnice. V budoucnu by mohly podle starosty Prahy 1 Filipa Dvořáka (ODS) stavět na znamení i na dalších místech.

Linka by měla být v provozu denně od 5:30 do 20:00 v intervalu 15 minut. Na jedno nabití autobus ujede v místním kopcovitém terénu 70 až 80 kilometrů. Trasa měří necelé dva kilometry a minibus ji objede za den téměř šedesátkrát, střídat se proto budou dva. Nabíjet se budou u nemocnice pod Petřínem a v domovské hostivařské garáži.

Protože linka vede kolem přísně střežené americké ambasády, minibusy mají kvůli bezpečnosti zaplombované podvozky a řídit je mohou pouze prověření pracovníci dopravního podniku.

ČTK

Autor: ČTK

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz