Rituály a léčení, návraty ke kořenům - Gerardo Arrieta (Chile) v Praze 12. - 18. dubna 2010

24.03.2010 09:04

Gerardo Arrieta, který povede obřady a léčení, je členem rady posvátného ohně ITZACHILATLAN, CHILE. !Fuego sagrado de Itzachilatlan! je společnost následující Cestu srdce („camino rojo“), duchovní cestu pradávné moudrosti čtyř ras.


 Gerardo Arrieta

Gerardo je člen rady posvátného ohně Itzachilatlan, hledač vize, průvodce temazcalem, kruhy a ceremoniemi Cesty Srdce. Má více než 11 let zkušeností s léčením. Je terapeut a instruktor Hloubkové svalové terapie (TMP ) a Neuropunktury. Specializace: reiki Karuna a Usui úroveň I a II, terapie Homa, Angeologie, Joga Vedanta, Kundalini Yoga,reflexologie, digitopunktura, kraneo-sakrální masáž.

V těchto dnech, kdy se plní proroctví, se rozhodujeme, zda zničíme či zachováme sami sebe a svou Matku Zemi. Každý z nás si vybírá, jak bude žít, a zda zvolí bezpodmínečnou lásku, jež slouží všeobecnému dobru. Je na nás, zda se v dnešním čase rozhodneme probudit k vyššímu vědomí. ROZHODNEME SE PRO ŽIVOT?

SLYŠÍTE VOLÁNÍ MATKY ZEMĚ? JAK SE CHVĚJE A KŘIČÍ PO ZMĚNĚ? ZASTAVME SE!  UDĚLEJME NĚCO PRO NAŠI MATKU ZEMI.
SPOLEČNÝ RITUÁL, ZPĚV, TANEC, MODLITBA. VYTVOŘME KRUHY SÍLY A LÁSKY. PODPOŘME DUCHOVNÍ  REVOLUCI. POMOŽME.
MITAKUYE OYASIN!

Zveme vás ke společnému sdílení zkušeností jako synové Matky Země. V tomto týdnu ceremonií se rozpomeneme, že jsme součástí přírody (ducha „Pachamamy“) a zamyslíme se nad naším posláním a odpovědností v životě. Budeme aktivovat naši vnitřní magii a uvědomění, budeme vytvářet nové reality. Naším cílem je dosáhnout hlubšího pohledu na proces samoléčení, použitím léčivé síly čtyř živlů a porozuměním našemu zděděnému dědictví.

Setkáme se při RITUÁLECH, ve kterých upevníme náš vztah s Posvátnem, za pomoci  čtyř základních živlů Země-tělo, Voda-srdce, Vzduch-mysl, Oheň- Duch. Tak se staneme částí Jednoty. 

 TÝDEN RITUÁLŮ S GERARDEM ARIETOU zahrnuje 4 obřady: obřad Posvátné dýmky, obřad obětního daru, kruh posvátných zpěvů, kruh bubnu; dále celodenní workshop „Puls matky země“, potní chýši  a individuální léčení a očisty.

Úterý 13.4.  OBŘAD SHANUPA (posvátná dýmka).
Od 19-22 hod.
Divadlo Čertovka, podkroví,  Kampa, Malá Strana, Praha 1
Vstup: 300 Kč

Pomocí nástroje, který nám předali naši předkové,  umocníme naše prosby k velkému Duchu. Projevíme naše srdce a upevníme naše pouta s veškerenstvem našich vztahů. Kouření posvátné dýmky má za cíl vyspravit Posvátný kruh, vyrovnat ženské a mužské síly a poslat modlitby pro dobro všeho stvoření.
Co přinést sebou: trochu tabáku a potravin jako obětin pro obřad.

Středa 14.4.. – OBŘAD OBĚTNÍHO DARU
Od 19-22 hod.
Divadlo Čertovka, podkroví, Kampa, Malá Strana, Praha 1
Vstup: 300 Kč

Starodávný rituál harmonizace a synchronizace s přírodou, kdy vyvoláváme a aktivujeme energie obnovy. Vyživujeme matku Zemi. Děkujeme za kontinuitu života, obnovujeme všechny naše spojení, abychom mohli přijmout požehnání a ochranu pro všechny naše vztahy.
Sebou: svíčky, tabák, alkohol, květiny, ovoce, suché plody, čokoládu, sladkosti, vše co chcete obětovat.


Čtvrtek 15.4.-KRUH  POSVÁTNÝCH  ZPĚVŮ
Od 19-22 hod.
Zelený mlýn, Všetaty
Vstup:300 Kč
možnost přespání (Doporučujeme)
ceny ubytování viz www.zelenymlyn.cz

Hraním na chřestidlo a buben, prvních lidských nástrojů, a za pomoci léčení posvátnými zpěvy, povzneseme dle indiánské tradice svého ducha. Představ si, že každý úder bubnu je srdečním tepem naší Matky Země.

Ve skupinovém zpěvu je neuvěřitelná síla. Zvuk rozpouští hranice mezi lidmi. Jednou z věcí, které jsme v naší společnosti ztratili, je vzájemné propojení. Jsme jak izolované atomy bez pocitu propojenosti a právě jednou z nejtypičtějších a dnes ještě nedoceňovaných charakteristik zvuku je schopnost rozpouštět hranice. Když lidé spolu zpívají, vytvářejí komunitu. Zpěv je tou nejrychlejší cestou k vytvoření komunity. Skupinový zpěv je tou nejefektivnější cestou, jak pomoci léčit společnost. Při zpěvu ve skupině se zároveň daří rozpouštět hranici mezi zemí a nebem, mezi naší materiálností a duchovností. Je to právě hlas, který spojuje tělo a mysl.

Sebou: Chřestidlo, buben, audiofon či jiný přístroj k nahrávání hudby ( pokud chcete), tužku a papír na zapsání písní, které nám budou předány. Jídlo a pití ke společnému sdílení.


Pátek 16.4..- KRUH BUBNU
Od 19-22 hod.
Zelený mlýn, Všetaty
Vstup: 300 Kč
Možnost přespání

KRUH BUBNU budeme sdílet jakožto následovníci pulsu Universa.Vyjádříme se za pomoci léčivého  bubnu, vyvoláme naši podstatu za pomoci zpěvů a modliteb, upevníme náš vztah s rytmem stvoření. Napojíme se, vyléčíme a pozdvihneme našeho ducha k vědomí bytí, jakožto potomci Matky Země a Otce Nebe.
Sebou: buben, chřestidlo, pohodlný oděv na tanec.

 Sobota 17.4.-Workshop „PULS MATKY ZEMĚ“
Od 9-18 hod.,
Zelený mlýn, Všetaty
Vstupné: 2500 Kč
Možnost přespání, ceny a rezervace ubytováni: www.zelenymlyn.cz

Zvu Tě otevřít tvé srdce a zažít magii tvého bytí v tomto zážitkovém workshopu transformace.

*Intenzivní den věnovaný léčení našeho bytí a aktivaci posvátné vitality našeho ducha .

*Magicko-rituální zážitek, který zkoumá pradávnou moudrost. Budou nám předány nástroje pro náš každodenní život, praktickou a jasnou formou.

*Aktivujeme 4 posvátné živly v těle. Zažijeme, kdo jsme. Osvobodíme se od strachu, starých a nefungujících vzorců, potlačených emocí. Dopřejeme si jasnost, aktivitu a životní vizi.

VZDUCH: magie vizualizace a sen svobody, šamanský let, praktikování dýchání nebe země, rituál a vyvolání duchu větru. VODA: intuice, mystérium, emoce a očista, vyvážení našich vod, cvičení “krystaly vody”, rituál očisty a léčení. OHEŇ: duch, vášeň, moc a moudrost, nastolení posvátného ohně, obřad modliteb a darů, domorodý tanec totemických zvířat. ZEMĚ: srdce života a puls matky ve tvém těle, tanec otevření srdce posvátným bubnem, meditace 9 směrů, uzavření a rozloučení se s Duchy.

Co si přinést sebou:
karimatku, spacák, svíčku, pohodlný oděv, posvátné objekty a nástroje síly.

Neděle-18.4.- TEMAZCAL,  INIPI (obřad potní chýše)
 od 14 -  18 hodin.,
Kmetiněves, u Velvar, soukromý pozemek
Vstupné: 1300 Kč

Starý obřad tradice severoamerických indiánů, který je jedním z nejdůležitějších rituálů. Používá se k očištění těla a mysli. Provádí se před všemi obřady a také po nich. Koná se v kruhovitém prostoru, nazývaném INIPI, jež představuje tmavé mateřské lůno. Jsou tu přítomny všechny elementy, které se nacházejí na Matce Zemi. Zapálí se oheň, který představuje Slunce a sílu Stvoření. Oheň zahřívá kameny, až jsou rozžhavené. Kameny, které představují naši Matku Zemi se pak vnesou do prostoru inipi, kde je již očekávájí  účastníci temazcalu sedící v kruhu. Voda představuje změny v našich životech. Vzduch je dechem naší Matky Země. Zavřou se dveře a  v temnotě a horku začíná setkání s naším bytím. Obřad má 4 kola nebo brány. Prosby, Zpěvy, záměry a ticho. Vstoupit do tohoto lůna je silný zážitek, dochází ke  stimulaci našich vnitřních orgánů a k léčení mnoha nemocí. Temazcal čistí celé naše bytí, zbavuje ho toxinů, stresu a jiných nahromaděných energií.

Co si přinést sebou: Dobrý záměr pro tento obřad. Ženy: plavky, ručník, potraviny (ovoce, sušené ovoce, sušenky, pití).  Menstrujícím ženám je vstup do potní chýše zakázán.

INDIVIDUÁLNÍ LÉČENÍ

Hloubková svalová terapie:

Terapie osvobození naší buněčné paměti potlačené kvůli různým psychologickým, pocitovým nebo fyzickým zkušenostem. Pomalý a hluboký tlak v oblasti svalů způsobuje odstranění stresu, chronických bolestí a celkově na nás blahodárně působí. Tato terapie zvyšuje naší vitalitu, pohyblivost a energetické vyzařování.
Terapie působí na naše fyzické, pocitové i éterické tělo-
Trvání 1,5 hodiny (hodinu a půl)
Cena: 1500 Kč, v ceně překlad.
Termíny: úterý až pátek cca 9-17 hod. Z časových důvodů kapacita omezena, denně max 5 lidí. přihlašte se včas.

Šamanská očista:

Nevíte kudy kam? Doporučujeme začít očistou.
Šamanská očista je hluboký magický zážitek, kdy dochází k vyladění čaker, očištění jemných těl (pocitového, mentálního i duchovního), posílení naší energie, vyjasnění životního poslání. Je to rituální a magický zážitek, při kterém posvátná moudrost harmonizuje celé naše bytí.
Trvání: 1 hodina.
Cena: 1100 Kč (v angličtině nebo španělštině, překlad 250 Kč)

Termíny: úterý až pátek cca 9-17 hod. Z časových důvodů kapacita omezena, denně max 5 lidí, přihlašte se včas.

TĚŠÍME SE NA SPOLEČNÉ SETKÁNÍ.
Přihlášky:
Nicol Schlezáková
774 216 807
mexicacheca@seznam.cz
Facebook skupina: SETKÁNÍ S PRADÁVNOU MOUDROSTÍ

 

 

 

 

Autor: Nicol Schlezáková

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
herrero
espero que les valla bien el bisnes y purifiques a la nikol
viktor
05.12.2010 16:00

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz