Vojenské muzeum v Lešanech – krásný den a mimořádně vydařený výlet

25.05.2009 15:50

V sobotu jsme se vydali na nepříliš známé místo, chtěli jsme navštívit vojenské muzeum v Lešanech. Zážitek z výletu však mnohonásobně předčil naše očekávání.

Vojenské muzeum v Lešanech – krásný den a mimořádně vydařený výlet

Vojenské muzeum v Lešanech u Týnce na Sázavou zahajovalo v sobotu 23.května 2009 svoji již 14. sezónu. Zájem veřejnosti byl obrovský, o tom jsme se přesvědčili už na parkovišti, které doslova praskalo ve švech. Zahájení bylo velkolepé, o nádhernou podívanou se postarali profesionální vojáci, příslušníci 25. protiletadlové raketové brigády ze Strakonic. Celé impozantní představení bylo připraveno u příležitosti devadesátého výročí vzniku prvních protiletadlových dělostřeleckých jednotek u československé  armády. 

Simulované komentované přestavení zásahu jednotek raketové obrany v terénu proti vzdušným cílům byla nádherná podívaná. Mráz po zádech nám však šel při pomyšlení, že bychom se někdy mohli s podobnou situací potkat v reálu.

Muzeum vojenské techniky v takovém rozsahu je patrně evropským unikátem. Stará kasárna se postupně během času proměnila ve skutečné muzeum s citlivým provedením jednotlivých expozic. Máte možnost  zde vidět více jak 350 historických tanků, kanonů a další velké množství techniky z vybavení naší armády. Vnitřní expozice jsou přehledně chronologicky řazeny do poutavých celků, kde jsou exponáty naaranžované v různém prostředí. Návštěvník určitě ocení dokonalé provedení restaurace jednotlivých exponátů.

Na každém kroku jsme byli svědky nadšení příznivců vojenské techniky. Potkali jsme zde vojáky v historických uniformách všech možných armád. Ten, kdo přijel v sobotu do Lešan, se rozhodně nenudil a krásný den si užil, protože se bylo skutečně na co dívat.

Lešany jsou dobrým tipem na víkendový výlet, který můžeme vřele doporučit.  A protože dobrá zpráva každého potěší, vstup do celého rozsáhlého areálu je v letošním roce  zcela zdarma.  

Doproručujeme, klikněte - náš tip virtuální prohlídka Vojenského muzea : http://w­ww.virtualtra­vel.cz/vojenske-muzeum-lesany/v-halach-1.html

Informace na:http://www.vhu.cz/

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Vojenské muzeum - Lešany 24.5.2009


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.04.2024

Svátek má Jaroslav

Citát pro dnešní den

Štěstí potichu vchází dveřmi, které jsi nechal otevřené.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz