Tip na výlet - Festival chutí Jižního Tyrolska 2011

13.05.2011 11:19

Jihotyrolská kuchyně je plná těch nejkvalitnějších produktů, z nichž tu dokážou vykouzlit na plotně opravdu chutná jídla. Jižní Tyrolsko si totiž vzalo to nejlepší z rakouské a italské kuchyně, přičemž výsledkem je lahodná kombinace chutí. A právě kvalitu a chuť místních produktů oslavuje Festival chutí Jižního Tyrolska.

Festival chutí Jižního Tyrolska se uskuteční od 2. do 5. června 2011 v hlavním jihotyrolském městě Bolzanu. Poprvé v historii bude oslava všech jihotyrolských produktů s pečetí kvality probíhat na jednom místě. Oslavovány budou tyto produkty: víno, jablka, mléko, špek, chléb a pečivo, zelenina, jahody a třešně, jablečný džus, čerstvé plátky jablek a sušeného ovoce, med, grappa, bylinky a koření, a nově v tomto roce také hovězí maso. Po čtyři dny se bude v Bolzanu slavit, ochutnávat a nakupovat!

Hlavní program doplní skvělá zábava, jejíž součástí budou koncerty, kuchařské show a zajímavý program pro děti. Rozhodně se tu nebudete nudit. Během festivalového víkendu budou mít návštěvníci možnost nakouknout do pozadí výroby jihotyrolských produktů a dozví se něco o historii a tradičních metodách zpracování produktů.

Speciálními hosty budou kuchaři ocenění hvězdou Michelin - Herbert Hintner z Restaurant zur Rose (Eppan), Anna Matscher z Restaurant zum Löwen (Tiesens) a Karl Baumgartner z Restaurant Schöneck (Pfalzen) - kteří budou hlavními aktéry kuchařské show pro návštěvníky festivalu. Hlavní hvězdou bude jihotyrolský kuchař Roland Trettl, který vaří ve slavné restauraci Hangar 7 v Salzburku.

Souběžně s festivalem proběhne v Bolzanu i velká tradiční vinařská akce Bozner Weinkost & International Gewürztraminer Symposium. Jihotyrolská vína patří k těm nejlepším v celé Itálii, tak proč je náležitě neoslavit na speciální akci. Akce je určena všem znalcům a milovníkům vína, kde budou moci ochutnat ta nejlepší vína a dozví se novinky ze světa regionálních vinařství.

Zastoupení Jižního Tyrolska v ČR
www.suedtirol.info
233339980
Trimedar s.r.o. (ověřený)

 

Autor: Trimedar

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 18.04.2024

Svátek má Valérie

Citát pro dnešní den

Musíme být ochotni opustit život, který jsme si naplánovali a přijmout život, který nás čeká.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz