Parním vlakem do středověku – Bitva o brod u Zbořeného Kostelce – TIP !

12.06.2009 15:45

V sobotu 27. června vyjede v 9:46 hod. z branického nádraží parní vlak „Posázavské linky“ tentokrát u příležitosti rekonstrukce středověké bitvy pod hradem Zbořený Kostelec – 10.ročníku Bitvy o brod. Příjezd parního vlaku do stanice Týnec nad Sázavou je naplánován v 11:06 hod.

Parním vlakem do středověku – Bitva o brod u Zbořeného Kostelce – TIP !

Program ve Zbořeném Kostelci začíná ve 12:00 hod otevřením středověkého tržiště. Ve 12:30 hod. se za zvuku středověké hudby představí mistr kat a připraveny jsou šermířská vystoupení. Bitva bude zahájena ve 14:30 hod. Odjezd parního vlaku z Týnce nad Sázavou je naplánován v 16:20 hod. s příjezdem do Prahy Braníka v 17:57 hod. Informace o bitvě jsou na : www.bitvaobrod.cz .

Kdo nevyužije možnost navštívit bitvu u Zbořeného Kostelce může se s parním vlakem vydat na mnohá další zajímavá místa v Posázaví. Například do Regionálního muzea těžby zlata v Čechách a Zlatých štol v Jílovém u Prahy, Vojenskohisto­rického muzea v Lešanech (stanice Krhanice) nebo Týneckého hradu v Týnci nad Sázavou. Nově v letošním roce je možno navštívit i překrásný zámek Jemniště na konečné Posázavských linek ve stanici Postupice.

Ohromujícím zážitkem je samotná jízda po trati Posázavského pacifiku. Za Davlí začíná nejkrásnější úsek, který byl zprovozněn 1.května 1900. Území, kterým je trať v tomto úseku vedena bylo pro stavbu dráhy velmi  nepříznivé. Bylo zde nutno vybudovat velmi mnoho nákladných stavebních děl jako jsou vysoké náspy, hluboké skalní zářezy, opěrné zdi, tunely a nespočet vodních propustí. Mezi dvěma tunely byl u Jílového u Prahy vybudován v letech 1898–1899 jeden z našich nejvyšších kamenných železničních mostů dlouhý 109,33 m a vysoký 41,5 m. 

V čele parního vlaku bude lokomotiva řady 434.2186 z roku 1917. Vlak bude sestaven z historických osobních vozů 3. třídy, služebního vozu pro přepravu kol, lodí, kočárků a bufetového vozu, kde bude možné kromě občerstvení zakoupit různé upomínkové předměty, které mapují historii i současnost Posázaví. Předprodej jízdenek a místenek je na nádraží Praha Braník denně od 7 do 18 hodin.

Informace o jízdě parního vlaku: http://www.parnijizdy.ic.cz/

tel: 972 228 101

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Bitva o brod u Zbořeného Kostelce


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.04.2024

Svátek má Jaroslav

Citát pro dnešní den

Štěstí potichu vchází dveřmi, které jsi nechal otevřené.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz