Parníky na Vltavě - Paroplavba otevře novou linku do zoo a chystá Pohádkovou jízdu

30.05.2011 20:35

Pravidelný každodenní provoz slavnostně zahájí ve středu 1. června2011 nová lodní linka, která povede od nemocnice Na Františku do pražské zoologické zahrady a zpět. Linka, kterou připravila Pražská paroplavební společnost (PPS) z iniciativy radnice Prahy 1, fungovala po loňském úspěšném zkušebním provozu zatím pouze o víkendech. Jako dárek PPS ke Dni dětí mohou 1.června po celý den na této lince děti do 12 let doprovázené dospělou osobou jezdit zdarma.

Samotné slavnostní zahajovací plavby v 10:00 hod. se na palubě historického parníku Vltava zúčastní vybraní žáci ze škol v Praze 1.

Nová linka bude odjíždět každý den ve směru od nemocnice Na Františku do zoologické zahrady v 9:00, 10:00, 11:00, 15:00 a 17:00, v opačném směru od zoologické zahrady pak v 10:00, 11:00, 12:00, 16:00 a 18:00, pro předem objednané školní výpravy však může jet i mimo jízdní řád. Jízdné v jednom směru je dospělí 100 Kč, dětské 60 Kč.

Pražská paroplavební společnost, založená už v roce 1865 legendárním primátorem Františkem Ditrrichem, je jediným provozovatelem pravidelných lodních linek v Praze. K plavbám do zoo slouží především obyvatelům hlavního města kromě nově otevřené linky ještě linka z přístaviště na Rašínově nábřeží.

Vrcholem letošní paroplavební sezóny bude Pohádková jízda historickým parníkem Vltava z Prahy do Drážďan a zpět ve dnech 6.-11. července 2011, kterou Pražská paroplavební společnost pořádá na počest 170. výročí první úspěšné plavby parníku v českých zemích. Na palubě parníku Bohemia při plavbě do Drážďan byl tehdy i světoznámý dánský autor pohádek Hans Christian Andersen, který tuto cestu a tedy počátky české paroplavby popsal ve své knize a uvedl je tak do světové literatury.

V Drážďanech se Vltava zúčastní prestižní přehlídky parníků. Pozvání na tuto přehlídku je důležitým oceněním loňské unikátní rekonstrukce historického parníku do původní podoby z počátku 40. let minulého století, která z Vltavy udělala nejobdivovanější loď na stejnojmenné řece a jeden z vyhledávaných cílů pro návštěvníky hlavního města.

Plavba do Drážďan nabízí milovníkům paroplavby neopakovatelný zážitek. Potrvá dva dny, dva dny Vltava stráví v Drážďanech a další dva dny popluje zpět. Je možné si zakoupit lodní lístek na celou plavbu, ale i na plavbu v jednom směru či na jeden den. Pražská paroplavba v případě zájmu zajistí i ubytování po cestě a v Drážďanech, pro zájemce o  jednodenní plavbu připravuje speciální autobus, který pasažéry dopraví ráno na loď a večer zas zpátky do Prahy. Rodinné jednodenní jízdné pro dva dospělé a dvě děti do 14 let je 850 Kč, pro jednotlivce 540 Kč, při využití autobusu 740 Kč, jízdné na celou trasu v jednom směru pak stojí 850 Kč. Podrobnosti najdete na www.paroplavba.cz, či je zájemcům ochotně sdělí v kanceláři paroplavby.

Autor: PPS - Dušan Sahula

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 23.04.2024

Svátek má Vojtěch

Citát pro dnešní den

Život je plný závazků a odpovědnosti, nejsou však důležitější než ty, které máme sami k sobě.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz