Jarní výlet Dětenice - pro všechny, kteří rádi nahlížejí do minulosti, "Skotské skotačení"

14.05.2010 10:05

Dětenice na Jičínsku připravily pro své návštěvníky další netradiční akci. V sobotu 15. května se hosté, kteří přijdou do zámecké zahrady, octnou ve Skotsku. Akce s názvem SKOTŠTÍ ČERVENOKABÁTNÍCI začíná v 11 hodin dopoledne a končí v 17 hodin.

SKOTSKÉ, SKOTAČENÍ V DĚTĚNICÍCH

V programu vystoupí mimo jiné Václav Rout, jeden z našich prvních a nejlepších hráčů na skotské dudy a velký propagátor skotské hudby u nás. Pro návštěvníky budou také připraveny ukázky tradičních skotských tanců v podání Caledonian Clubu, který je jediným tanečním spolkem v České republice, jenž svou činnost zaměřuje výhradně na skotské tance. Pánové a dámy v sukních Vás naučí základní kroky skotských tanců a vyzvou Vás do kola.


Tanec a hudba však nebude jedinou atrakcí, která je pro návštěvníky v Zámeckém resortu Dětenice připravena. Budete moci zhlédnout umění dravých ptáků, šermířská vystoupení situovaná do období počátku napoleonských válek společnosti Batalion sv. Martina, která představí 79 skotský regiment- skotský oddíl v anglických službách. Připraveny budou také dělostřelecké ukázky.


Po programu se můžete občerstvit a pobavit ve Středověké krčmě, kde na Vás čeká drsné přivítání, středověké prostředí, lahodná krmě a večer také speciální středověký program plný tance, ohně a nejednoho překvapení.


O překvapení není nouze ani ve Středověkém hotelu, který s krčmou sousedí. V recepci Vás přivítá mnich nebo čarodějnice a do pokoje Vás po dřevěných schodech dovede za světla louče trpaslík. Spočinout můžete v pokoji, který je provoněný levandulí a obložený dřevem. Večerní koupel pod konví bude jistě také patřit mezi nezapomenutelné zážitky.

více informací: www.zamekdetenice.cz

Autor: TZ Zámek Dětěnice

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 03.05.2024

Svátek má Alexej

Citát pro dnešní den

Nikdy nepodceňujte naslouchání. Je to jedna z nejdůležitějších dovedností, kterou se můžete naučit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz