Praha – Slovensko léto 2009 – Náš tip letní inspirace

01.06.2009 10:45

Dovolená je za za dveřmi a možná, že ještě není všem úplně jasné, co o letních prázdninách podniknou. Praha – Slovensko je aktivní kampaň, ve které bychom rádi zdůraznili přednosti relaxačních pobytů na Slovensku v atraktivních oblastech Nízkých Tater a Velké Fatry

Praha – Slovensko léto 2009 – Náš tip letní inspirace

My, co jsme v horách jako doma, vnímáme kouzelnou přírodu slovenských pohořích s obdivem, úctou a nadšením a kdykoliv se sem vrátíme, objevujeme další a další nádherné přírodní scenerie. Nacházíme krásné partie civilizací nepoškozené panenské přírody, místa, kde se čas zastavil.

Rádi bychom  vás volnou formou seznámili se vším, co nám Slovenské hory nabízí. Objevujeme již dávno objevené a stále nevycházíme z údivu, jak nádherné jsou slovenské hory.

Nízké Tatry

Zaoblené hřebeny Nízkých Tater dlouhé necelých 80 kilometrů se táhnou ze západu na východ.  Hřebenová turistika nám nabídne velké množství všemožných variant horských túr od nenáročných romantických procházek až po složité výstupy.

Oblasti kraluje pět dvoutisícových vrcholů, nejvyšší dominantou je Ďumbier vysoký 2043 metrů, následují pak Chopok 2024 m, Děreše 2004 m, Chabenec 1955 m a  Kráľova Hoľa. Husté nepoškozené lesy, malebná údolí, kterými protékají nejznámější, křišťálově čisté slovenské řeky Váh a Hron, vytvářejí neopakovatelný kolorit místní krajiny. V lesích potkáváme stále ještě velké množství různých zvířat a  není náhoda, když  zde narazíme i na velkého huňatého medvěda.

Neznamená to však, že  v Tatrách by se čas zastavil úplně, naopak rostou zde nová moderní rekreační střediska jako houby po dešti. Chaty, hotely, penziony nové a moderní nacházíme nyní na každém kroku. Nejznámější jsou patrně rekreační oblasti v Demänovské dolině Lúčky, Zahrádky a Jasná. V jižní části se rozprostírá  Bystrá Dolina a v ní střediska Tále, Srdiečko, Kosodrevina.

Vhodným výchozím místem do oblasti  je známe horské středisko Donovaly, i tady nacházíme velké množství ubytovacích a rekreačních zařízení všech možných cenových kategorií. Za zmínku určitě stojí také další místa s možností romantického bydlení v kouzelných vesničkách  v Bocianské dolině,  Vyšná Boca a Nižná Boca.

Obrovské bohatství spatřujeme v neuvěřitelně rozmanitém složení přírodních i historických památek. Prostředí také umožňuje provozování všech možných sportů, koupání a cykloturistiky. Po celé léto Vám budeme přinášet velké množství informací a tipů, věřte, máte se skutečně na co těšit.        

              

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz