Výstava v Praze - Hic Sunt (Domini) Canes

19.10.2010 02:08

Hic Sunt (Domini) Canes VŠEM NA OČÍCH A PŘESTO SKRYTI Klášter bratří dominikánů u kostela sv. Jiljí  v Praze na Starém městě Ojedinělá příležitost k prohlídce kláštera, jejíž součástí je unikátní historická expozice. Návštěvníka zve k poznání historie osobností i událostí spojených s tímto místem. Součástí výstavy na Staré Praze je také představení života bratří dominikánů, bohatý interaktivní program pro děti a pravidelné kulturní programy, přednášky a komentované prohlídky.

Hlavní expozice zahrnuje výseč takřka 900 let historie Staré Prahy, přičemž je tematicky členěna na působení Svatojilské kapituly, historii i současnost Řádu bratří kazatelů a v třetí oblasti mapuje umění a vzdělanost zahrnutých období. Expozice je doplněna působivými velkoformátovými fotografiemi, ktré nechávají nahlédnout do tajů současného života kláštera. Dětský program  Klášter u sv. Jiljí nabízí splnění dětského snu: za omšelou zdí se skrývá uzavřený svět s vlastními pravidly i tradicemi, ale také s mnoha dosud skrytými tajemstvími. Dětský program představuje formou detektivního pátrání běžný život i důležité události, jež se odehrály a odehrávají za klášterními zdmi. Cílem dětské cesty výstavou je poodhalit jedno z tajemství tohoto místa. Výstavou děti provází černobílý psík Dominik, který je skutečným průvodcem dominikánů v jejich mnohasetleté historii. Unikátním doplňkem této výstavy je propojení dětského programu s poznáváním nejbližšího okolí kostela sv. Jiljí a kláštera. Výstava se tak stává východiskem pro objevnou procházku, na které se děti seznámí s dalšími místy staré Prahy, jež se pojí k historii Řádu bratří kazatelů. OTEVÍRACÍ  DOBA Výstava je otevřena denně v letní sezoně (duben až říjen) od 9 do 18 hodin a v zimní sezoně (listopad až březen) od 9 do 17 hodin.  VSTUPNÉ Dospělí - 80,Kč / student 50,- Kč / rodina (2 dospělí a 1-3 děti) 120,- Kč / děti 6- 15 let - 20,- Kč / děti do 6 let – zdarma / senioři - 50,- Kč, ZTP, ZTP/P - zdarma VÍCE INFO Více informací o výstavě a aktuálních doprovodných akcích www.vystava-dominikani.cz, T: +420 725 435 455 (pokladna expozice), nebo E: vystava@cortuum.cz ADRESA Klášter u sv. Jiljí, Jilská 7A, Praha 1 – Staré Město

VŠEM NA OČÍCH A PŘESTO SKRYTI

Klášter bratří dominikánů u kostela sv. Jiljí  v Praze na Starém městě

Ojedinělá příležitost k prohlídce kláštera, jejíž součástí je unikátní historická expozice. Návštěvníka zve k poznání historie osobností i událostí spojených s tímto místem. Součástí výstavy na Staré Praze je také představení života bratří dominikánů, bohatý interaktivní program pro děti a pravidelné kulturní programy, přednášky a komentované prohlídky.

Hlavní expozice zahrnuje výseč takřka 900 let historie Staré Prahy, přičemž je tematicky členěna na působení Svatojilské kapituly, historii i současnost Řádu bratří kazatelů a v třetí oblasti mapuje umění a vzdělanost zahrnutých období. Expozice je doplněna působivými velkoformátovými fotografiemi, ktré nechávají nahlédnout do tajů současného života kláštera.

Dětský program 

Klášter u sv. Jiljí nabízí splnění dětského snu: za omšelou zdí se skrývá uzavřený svět s vlastními pravidly i tradicemi, ale také s mnoha dosud skrytými tajemstvími. Dětský program představuje formou detektivního pátrání běžný život i důležité události, jež se odehrály a odehrávají za klášterními zdmi. Cílem dětské cesty výstavou je poodhalit jedno z tajemství tohoto místa. Výstavou děti provází černobílý psík Dominik, který je skutečným průvodcem dominikánů v jejich mnohasetleté historii. Unikátním doplňkem této výstavy je propojení dětského programu s poznáváním nejbližšího okolí kostela sv. Jiljí a kláštera. Výstava se tak stává východiskem pro objevnou procházku, na které se děti seznámí s dalšími místy staré Prahy, jež se pojí k historii Řádu bratří kazatelů.

OTEVÍRACÍ  DOBA

Výstava je otevřena denně v letní sezoně (duben až říjen) od 9 do 18 hodin a v zimní sezoně (listopad až březen) od 9 do 17 hodin. 

VSTUPNÉ

Dospělí - 80,Kč / student 50,- Kč / rodina (2 dospělí a 1-3 děti) 120,- Kč / děti 6- 15 let - 20,- Kč / děti do 6 let – zdarma / senioři - 50,- Kč, ZTP, ZTP/P - zdarma

VÍCE INFO

Více informací o výstavě a aktuálních doprovodných akcích

www.vystava-dominikani.cz, T: +420 725 435 455 (pokladna expozice), nebo E: vystava@cortuum.cz

ADRESA

Klášter u sv. Jiljí, Jilská 7A, Praha 1 – Staré Město

Autor: CANES

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Hic Sunt (Domini) Canes


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz