Výstava v Praze - Hic Sunt (Domini) Canes

19.10.2010 02:08

Hic Sunt (Domini) Canes VŠEM NA OČÍCH A PŘESTO SKRYTI Klášter bratří dominikánů u kostela sv. Jiljí  v Praze na Starém městě Ojedinělá příležitost k prohlídce kláštera, jejíž součástí je unikátní historická expozice. Návštěvníka zve k poznání historie osobností i událostí spojených s tímto místem. Součástí výstavy na Staré Praze je také představení života bratří dominikánů, bohatý interaktivní program pro děti a pravidelné kulturní programy, přednášky a komentované prohlídky.

Hlavní expozice zahrnuje výseč takřka 900 let historie Staré Prahy, přičemž je tematicky členěna na působení Svatojilské kapituly, historii i současnost Řádu bratří kazatelů a v třetí oblasti mapuje umění a vzdělanost zahrnutých období. Expozice je doplněna působivými velkoformátovými fotografiemi, ktré nechávají nahlédnout do tajů současného života kláštera. Dětský program  Klášter u sv. Jiljí nabízí splnění dětského snu: za omšelou zdí se skrývá uzavřený svět s vlastními pravidly i tradicemi, ale také s mnoha dosud skrytými tajemstvími. Dětský program představuje formou detektivního pátrání běžný život i důležité události, jež se odehrály a odehrávají za klášterními zdmi. Cílem dětské cesty výstavou je poodhalit jedno z tajemství tohoto místa. Výstavou děti provází černobílý psík Dominik, který je skutečným průvodcem dominikánů v jejich mnohasetleté historii. Unikátním doplňkem této výstavy je propojení dětského programu s poznáváním nejbližšího okolí kostela sv. Jiljí a kláštera. Výstava se tak stává východiskem pro objevnou procházku, na které se děti seznámí s dalšími místy staré Prahy, jež se pojí k historii Řádu bratří kazatelů. OTEVÍRACÍ  DOBA Výstava je otevřena denně v letní sezoně (duben až říjen) od 9 do 18 hodin a v zimní sezoně (listopad až březen) od 9 do 17 hodin.  VSTUPNÉ Dospělí - 80,Kč / student 50,- Kč / rodina (2 dospělí a 1-3 děti) 120,- Kč / děti 6- 15 let - 20,- Kč / děti do 6 let – zdarma / senioři - 50,- Kč, ZTP, ZTP/P - zdarma VÍCE INFO Více informací o výstavě a aktuálních doprovodných akcích www.vystava-dominikani.cz, T: +420 725 435 455 (pokladna expozice), nebo E: vystava@cortuum.cz ADRESA Klášter u sv. Jiljí, Jilská 7A, Praha 1 – Staré Město

VŠEM NA OČÍCH A PŘESTO SKRYTI

Klášter bratří dominikánů u kostela sv. Jiljí  v Praze na Starém městě

Ojedinělá příležitost k prohlídce kláštera, jejíž součástí je unikátní historická expozice. Návštěvníka zve k poznání historie osobností i událostí spojených s tímto místem. Součástí výstavy na Staré Praze je také představení života bratří dominikánů, bohatý interaktivní program pro děti a pravidelné kulturní programy, přednášky a komentované prohlídky.

Hlavní expozice zahrnuje výseč takřka 900 let historie Staré Prahy, přičemž je tematicky členěna na působení Svatojilské kapituly, historii i současnost Řádu bratří kazatelů a v třetí oblasti mapuje umění a vzdělanost zahrnutých období. Expozice je doplněna působivými velkoformátovými fotografiemi, ktré nechávají nahlédnout do tajů současného života kláštera.

Dětský program 

Klášter u sv. Jiljí nabízí splnění dětského snu: za omšelou zdí se skrývá uzavřený svět s vlastními pravidly i tradicemi, ale také s mnoha dosud skrytými tajemstvími. Dětský program představuje formou detektivního pátrání běžný život i důležité události, jež se odehrály a odehrávají za klášterními zdmi. Cílem dětské cesty výstavou je poodhalit jedno z tajemství tohoto místa. Výstavou děti provází černobílý psík Dominik, který je skutečným průvodcem dominikánů v jejich mnohasetleté historii. Unikátním doplňkem této výstavy je propojení dětského programu s poznáváním nejbližšího okolí kostela sv. Jiljí a kláštera. Výstava se tak stává východiskem pro objevnou procházku, na které se děti seznámí s dalšími místy staré Prahy, jež se pojí k historii Řádu bratří kazatelů.

OTEVÍRACÍ  DOBA

Výstava je otevřena denně v letní sezoně (duben až říjen) od 9 do 18 hodin a v zimní sezoně (listopad až březen) od 9 do 17 hodin. 

VSTUPNÉ

Dospělí - 80,Kč / student 50,- Kč / rodina (2 dospělí a 1-3 děti) 120,- Kč / děti 6- 15 let - 20,- Kč / děti do 6 let – zdarma / senioři - 50,- Kč, ZTP, ZTP/P - zdarma

VÍCE INFO

Více informací o výstavě a aktuálních doprovodných akcích

www.vystava-dominikani.cz, T: +420 725 435 455 (pokladna expozice), nebo E: vystava@cortuum.cz

ADRESA

Klášter u sv. Jiljí, Jilská 7A, Praha 1 – Staré Město

Autor: CANES

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Hic Sunt (Domini) Canes


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz