Karlův Most - MOJI PRAŽANÉ! , petici na záchranu Karlova mostu podepsalo již více než 40 000 lidí

28.01.2010 20:28

Je jen málo možností jak své jméno vepsat do historie a uchovat ho v paměti budoucích generací. Nejjednodušší cestou je žhářství. Sultán zapálil Alexandrijskou knihovnu, Jiří Dimitrov Říšský sněm, zbabělci utíkající před Napoleonem Moskvu, dva klempíři, bezpochyby Sparťani zapálili Národní divadlo, Nero zapálil Řím, ale Karlův most Bémovi né a né chytit!

Je jen málo možností jak své jméno vepsat do historie a uchovat ho v paměti budoucích generací. Nejjednodušší cestou je žhářství. Sultán zapálil Alexandrijskou knihovnu, Jiří Dimitrov Říšský sněm, zbabělci utíkající před Napoleonem Moskvu, dva klempíři, bezpochyby Sparťani zapálili Národní divadlo, Nero zapálil Řím, ale Karlův most Bémovi né a né chytit!

Ani Kaplického infarkt mu nezajistil vytoužený přídomek ,,Bém veliký,, a udělal chybu, protože knihovna panečku – ta by hořela! Když neprošel na magistrátu Kněžínkův návrh na umístění Bémovi sochy na mostě, obrátil se hněv horolezce proti Karlovi IV. neoprávněně a nezaslouženě nazývaným otec vlasti! Kvůli blbý universitě, nevkusnému hradu a pitomému mostu.
A tak se zrodila pomsta!
 
Já ti dám most samozvaný diktátore poctivým výběrovým řízením neprošlý! Opravím ti ho, až se z toho posereš! A Bušek z Velhartic taky! Já ti dám most ty samozvaný otče vlasti! Já ti dám pilíře! Já ti dám zábradlí! Já ti dám středověkou dlažbu slepcův synku!
Windischkretz nebyl takový sekáč jako já ,,Bém veliký,, netroufl si na tebe ty královská nulo, když dal svým dělostřelcům rozkaz – Neues Muhle ja! Karlsbricke nicht!
 ( Novoměstské mlýny ano! Karlův most né!)

Nebohý moste! Vlasti skvoste! Kdeže jsou Malostranští řezníci, aby tě bránili? Bruncvík se ze strachu ani nehne a jak říká Cimrman zatím co na mostě si smlsne všelijaká havěť – jeleni se klidně pasou!
Nejhorší z primátorů! I tvůj předchůdce soudruh Vacek most ušetřil! Ani soudruh Gottwald opravu nenařídil! Ani Brežněv nám opravu nevnutil! Ani KGB se neodvážila sáhnout na náš most! Ani Trofim Denisovič Lysenko který z výše jmenovaných je jediný na tvé odborné úrovni si na most netroufl! Až jsi přišel ty! BÉMEN UND MÉREN!

Zlatej Kondr! Hlasoval jsem proti němu a teď bych ho na rukou nosil! Vrať nám most Béme! Nakuř nám zpátky starobylé kvádry!
Proklínám tě jménem svého předka praotce Čecha! Béme! Ty liško ryšavá!
Ano! Staneš se nesmrtelným! Všechno co jsi napáchal bych ti odpustil, ale s tím mostem jsi mě nasral!
Pražané moji Vltavou křtění…kde jsou časy slavných defenestrací?
Nechceme opraváře ani Mc Donald, ani Kentucky Fried chicken!

I velkou vodu jsi zahanbil a svým architektonickým masakrem odsunul jako katastrofu daleko za sebe! Apage satanas! Ať tě svatý otec – rabín Sidon a nejvyšší brněnský Muftí navždy proklejou! Ať nenajdeš klidu ve svém hrobě! Opovaž se myslet na Slavín! Proklínáme tě jménem Přemyslovců, Slavníkovců i Vršovců! Otevři se země a pohlť škůdce městského! Judito! Choď ho strašit! Svatý Václave pros za most Boha!

P.S. Byl jsi vůbec na tom Everestu? Nemohu tomu uvěřit! Člověk který překonal hranici smrti by přeci nedokázal za sebou nechat takovouhle spoušť!
BÉME!  NIČITELI KRÁSNA!  TY LIŠKO RYŠAVÁ!  POLIB SI BRUSEL!
Psáno v městě Praze nad Vltavou řekou L.P. 2010 Bůh ochraňuj Prahu a most!


František Ringo Čech císař českého hardrocku – bič Boží!

další informace : http://www.zachrante-karluv-most.cz/

zdroj: Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví ČR (ASORKD)

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz