Výstava v Praze - Scania představuje českou premiéru autobusu Scania Touring HD na Holiday World 2011 10. - 13. 2. 2011

04.02.2011 19:46

Scania Touring byl vytvořen stylistickým oddělením Scania a vyvinut ve spolupráci s čínskou karosárnou Higer. Scania Touring je vhodný jak pro příležitostní zájezdovou dopravu, tak pro pravidelnou meziměstskou dopravu. Autokar byl představen ve 12-ti metrové 4x2 (dvounápravové) verzi na poslední výstavě Busword v Kortrijku. Výrobková řada byla rozšířena o další 13,7 metrů 6x2*4 (třínápravovou) verzi, kde třetí náprava je aktivně řiditelná. Oba modely jsou s bohatou výbavou a komfortní obsaditelností, 12-ti metrová verze 49+1+1 sedadel; 14-ti metrová verze 57+1+1 sedadel.

Scania Touring HD

Scania Touring je poháněn motory o výkonu 400 a 440 koní, 12,7 litrů, splňující emisní normy s Euro 5 standardy. Motory Scania se systémem EGR (bez AdBlue a dalších aditiv a filtrů) a XPI common-rail systémem vstřikování mohou spalovat až do 100% bionaftu. Osmi a dvanáctistupňová převodovka Scania je nabízena s plně automatickým řazením (Scania Opticruise s automatickou spojkou). Výkonný Scania retarder, který zaručuje bezpečné a pohodlné sjíždění z kopce.


Design exteriéru
Typické vlastnosti Scania jako klínovité tvary vpředu a zaoblené rohy výrazně snižující vzdušný odpor. Zřetelné přední okno přechází do linie bočních oken. Tvarované blatníky a charakteristické zakončení do spojleru jsou stylistické elementy vytvářející pocit kvality a spolehlivosti. Přední maska autokaru je vybavena sdruženými světlomety s LED diodami a bixenonovými světlomety.
   

Interiér
Základní vybavení Scania Touring zahrnuje chemickou toaletu a kuchyňku Frenzel. Výběr vzájemně sladěných barevných sestav obkladů, čalounění a koberců poskytnou relaxační a příjemnou atmosféru pro cestující. Klimatizace na střeše a konvektorové topení patřící k standardní výbavě. Boční a zadní okna jsou dvojitá a probarvená. Audio-video výbava zahrnuje 17” LCD monitory vpředu a uprostřed autokaru, DVD přehrávač. Prostor pro řidiče má přátelsky ergonomické a prostorné sedadlo, stavitelný multifunkční volant, elektricky ovládaná a výhřívaná zpětná zrcátka, zpětnou kameru i ve
12-ti metrové verzi, kameru u středních dveří.


Scania Touring je přátelský i k majitelům dopravních firem, kdy v době dnešní finanční krize můžete tento autokar pořídit v ceně do 5.000.000,- Kč bez DPH v plně výše popsané výbavě. S výhodným financováním od Scania Finance je velice přístupným a jedinečným autokarem na trhu v České republice.


Technická specifikace vystaveného autokaru:

Scania Touring HD

Délka:    12.090 mm
Šířka:    2.550 mm
Výška:   3.600 mm
Obsaditelnost:  49+1+1
Vybavení:  toaleta, ložnice řidiče, DVD s dvěma 17“ monitory, kuchyň Frenzel, zpětná a střední kamera
Motor:  Scania DC13 05 400, 294 kW (400 koní) při 1900 ot/min., EURO 5 o objemu 12,74 litrů, kroutící moment 2.100 Nm při 1.000-1.300 ot/min, XPI, systém EGR bez dalších aditiv a filtrů
Převodovka:  Scania GR875R
Palivová nádrž: 530 litrů

Autor: TZ: Scania

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Scania Touring HD na Holiday World

Scania Touring HD na Holiday World

Scania Touring HD na Holiday World

Scania Touring HD na Holiday World

Scania Touring HD na Holiday World

Scania Touring HD na Holiday World

Scania Touring HD na Holiday World

Scania Touring HD na Holiday World

Scania Touring HD na Holiday World


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz