Midibusy pro Prahu - Na veletrhu Holiday World 2011 bude k vidění midibusbus ISUZU NOVO Ultra.

04.02.2011 21:37

Nový model NOVO Ultra, který je v prodeji od poloviny loňského roku, není náhradou za svého  předchůdce typ  TURQUOISE, naopak ISUZU rozšiřuje modelovou nabídku řady nízkokapacitních  turistických autobusů. Rozměry nového ISUZU pro 27 osob umožňují snadné projiždění i v úzkých uličkách staré Prahy.

ISUZU NOVO Utra

Koncepce ISUZU NOVO  vychází z osvědčeného autobusového podvozku za použití kompaktního žebřinového rámu, který zvyšuje celkovou tuhost a odolnost  tohoto jinak velmi subtilního autobusu. Na evropský trh se tak dostává zcela nový autobus, který řadíme do kategorie obsaditelnosti do 28 osob. Je menší, lehčí, s lepšími jízdními vlastnostmi při zachování stávajícího výkonu motoru ISUZU Euro 5 EEV 140kW.

Isuzu NOVO je současnou  jedničkou na českém trhu v segmentů midibusů s obsaditelností 20 – 28 osob  zejména s ohledem na  poměr ceny, kvality a servisního zajištění.  Cena základního modelu včetně klimatizace je do dvou miliónů korun bez DPH.   

Nové inovativní prvky řízení a ovládaní významně přispívají k zabezpečení komfortu a bezpečnosti cestování.  Změny pociťujeme díky úpravám přední nápravy a pérování, vozidlo plynule překonává  nástrahy rozbitých českých silnic, řízení je přesnější a ještě snadnější. Osazením kotoučových brzd na všech kolech se autobus stává bezpečnějším, brzdný účinek je razantnější, přitom plynulý při všech režimech brzdění. Pracoviště řidiče zaznamenalo mnoho kosmeticky - praktických změn, zejména v ergonomickém uspořádání ovládacích a signálních prvků, které jsou jednoduché, přehledně umístěné v zorném poli řidiče a v dobré dosažitelnosti.  Do všech poloh stavitelné sedadlo řidiče, tak jak jsme na to zvyklí z „dospělých“ autobusů, společně  s nastavitelnou polohou volantu usnadňuje práci řidiči i na delších trasách. Příjemné změny také máme možnost zaznamenat  ve  zdokonalení systému vytápění a větrání jak kokpitu řidiče,  tak  prostoru pro cestující. Vozidlo je vybaveno novou výkonnější klimatizací. Nově použité izolační  materiály významně přispěly k celkovému snížení vnitřní hladiny hluku.                         

Nová karoserie

Proměny jsou také patrné na samotné karoserii, kde ještě více převládají plasty. Osobitý nezaměnitelný vzhled zdůrazňuje zejména přední čelo, kde jsou stylisticky zvýrazněné  futuristické prvky masky s nápadným chromovaným znakem ISUZU, geometrickým usazením  reflektorů a mohutnými průduchy k nasávání chladícího vzduchu. Přední robustní sloupky zakrývají zpevněnou  konstrukci rámu karoserie, která zabraňuje deformaci při převrácení. Horní hrana čelního skla dosahuje až ke stropní konstrukci a velká prosklená plocha tak umožňuje znamenitý výhled pro řidiče i cestující. Plastová skořepina střešního panelu plynule přechází v aerodynamický spojler, který zakrývá celou technologii klimatizační jednotky.  Zadní čelo je protaženo až do výšky tohoto spojleru, a tak při pohledu zezadu nabýváte dojmu, že předjíždíte velký zájezdový autobus. Zadní čelo je  vybaveno nově plastovým víkem zavazadlového prostoru a  je osazeno moderním diodovým  osvětlením všech zadních reflektorů. Při konstrukci bylo také pamatováno na úchytné  body pro  dodatečnou montáž závěsné přepravní skříně.

Nový interiér

Přestože autobus dosahuje délky pouhých sedmi metrů, uveze až 27 pasažérů a při samotném pohledu do interiéru budete mile překvapeni jeho prostorností a vzdušností. Klasické autobusové uspořádání sedadel a rozteče mezi nimi  umožňují komfortní cestování i skutečným dlouhánům. Pohodlná sedadla jsou polohovatelná  i do středu autobusu, řady sedadel jsou vzájemně posunuty, což také přispívá k lepšímu pocitu a pohodlí cestujících. Celková koncepce uspořádání interieru je jiná, lepší, než jsme běžně zvyklí u této kategorie autobusů. 

Nový rozměr cestování

Novo je nový rozměr cestování s mnoha výhodami pro cestující i dopravce. Jedná se o spolehlivý, technicky nenáročný MIDIBUS s ideálním počtem sedadel, s výkonným motorem, zavazadlovým prostorem, s dobrým standardem vybavení, klimatizací, dvěma vchody a širokým spektrem využití, které zdůrazňujeme v rámci  celoroční kampaně „ISUZU – BAREVNÝ SVĚT“

Navštivte nás na veletrhu Holiday World  2011 ve dnech 10. - 13.2. 2011 na volné ploše před Průmyslovým palácem, budeme se na Vás těšit.

TZ: Turancar s.r.o.
Text: Zdeněk Nesveda
Více informací na: www.isuzubus.eu

 

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Nový autobus v Praze ISUZU NOVO

Nový autobus v Praze ISUZU NOVO

Nový autobus v Praze ISUZU NOVO

Nový autobus v Praze ISUZU NOVO

Nový autobus v Praze ISUZU NOVO

Nový autobus v Praze ISUZU NOVO

Nový autobus v Praze ISUZU NOVO

Nový autobus v Praze ISUZU NOVO

Nový autobus v Praze ISUZU NOVO

Nový autobus v Praze ISUZU NOVO


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz