Žižkov sobě - městský festival, jako řemen

13.05.2011 20:52

Čtvrtý ročník městského festivalu se uskuteční během měsíce června nejen v Paláci Akropolis, ale především na veřejných prostranstvích třetího městského obvodu. I v letošním roce je široké spektrum programu zaměřeno na všechny věkové kategorie. Pro nejmladší je připravena výtvarná soutěž s názvem Můj domeček, kterou finančně podpořila Raiffeisen stavební spořitelna. Vítězná dílka budou k vidění v budově této instituce celý červen a vernisáž této výstavy proběhne v úterý 31. května.

STO ZVÍŘAT

V pátek 3. června a v neděli 5. června v odpoledních hodinách budou ulice Žižkova patřit kejklířům a žonglérům, kteří mumrajem v ulicích pozvou obyvatele na všechny další akce festivalu. Hned 5. června večer se náměstí Jiřího z Poděbrad stane divadelním jevištěm. Ostravské Bílé divadlo uvede hru Z tohoto obrazu už nikdy neodejdu.

V pondělí 6. června budeme mít možnost uvidět výsledky výtvarné skupiny Phase – světelná a projekční show Illumi_nation rozzáří prostor před kostelem Nejsvětějšího srdce Páně na Jiřího náměstí hned po setmění.

Středa 8.6. a čtvrtek 9.6. budou patřit hudbě na Vrchu sv. Kříže ( Parukářce). První večer vyplní Sto zvířat, Švihadlo a CCTV Allstars, druhý francoužští hip-hopový mágové Chinese Man a Kapitán Demo. Po obou hudebních večerech bude pokračovat program v Paláci Akropolis afterpárty.
V sobotu 11. června pozveme milovníky sportu na Vítkov. Tady proběhnou závody na kolech, koloběžkách a in-linech. Zároveň uvidíme exhibice, v jejichž rámci nám footbagové umění představí čtyřnásobný mistr světa a Evropy Honza Weber nebo mistr Evropy 2010 v disciplíně yoyo Vašek Kroutil. Frisbee, totální využití létajícího talíře nám předvede úřadující mistr ČR Jakub Koštel. K využití bude streetballové hřiště a možnost naučit se s lektory základy hiphop a streetdance.

V neděli 12. června se stane náměstí Jiřího z Poděbrad scénou pro Teatr Novogo Fronta a jejich představení Phantomysteria.

V pondělí 13. června ožijí na Žižkovské věži Pražské legendy v podání souboru Geisslers Hofcomoedianten.

Sobota 18. června bude patřit sál Paláce Akropolis pražskému Mistrovství středních škol ve stolním fotbálku a následné Dancehall & Hip Hop Session. V rámci oslav světového dne žonglování proběhne na Židovských pecích Reggae Juggling Open Air.

V neděli 19. června večer budeme svědky realizace snu několika lidí, kteří ze starého hasičského auta udělali pojízdnou divadelně-hudební scénu. Soubor Spitfire Company a jejich premiéra Traffic Dance bude určitě zajímavým zážitkem.

Poslední červnovou sobotu pozveme rodiče a děti na Dopravní hřiště v Jilmové ulici. Ukázky práce zdravotníků, psovodů nebo Pražských služeb doplní skákací hrad a jiné zábavy pro malé i velké.


Další informace:
www.palacakropolis.cz
www.zizkovsobe.cz

Všechny akce konané mimo Palác Akropolis mají vstup volný.

 

 

Autor: TZ: Palác Akropolis

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.04.2024

Svátek má Jaroslav

Citát pro dnešní den

Štěstí potichu vchází dveřmi, které jsi nechal otevřené.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz