Přijďte tančit do Ponce aneb romská zábava s živou hudbou

19.01.2011 08:35

Nenechte si ujít první tančírnu v divadle Ponec, která se koná 28. ledna od 20.00 hod. a odehrává se v duchu nefalšované romské zábavy. Do rytmu romských tanců vás na místě zasvětí mladí tanečníci ze skupiny SALUT ROMA, která na sebe upozornila v soutěži Československo má talent. O živou hudbu se postará kapela IBY & CHIPSY EMPIRE, která mísí cikánské písně s dalšími hudebními vlivy (latino music, r'n'b, funky, pop aj.) a nešetří ani značnou dávkou improvizace. Kapela zahraje k tanci v tradičním složení (housle, kytara, kontrabas, zpěv). Večerem vás bude provázet šukar čaje (v překladu hezká dívka) Anna Polívková.

Tančírna - SALUT ROMA

Ještě předtím než však rozproudíte krev ve víru romského tance, vystoupí  herečka a performerka Anna Polívková spolu se členkami tanečního souboru VerTeDance v představení Případy doktora Toureta. V této inscenaci budete moci spatřit svérázné postavy, které touží po jediném – umět létat, tančit či zpívat. Nacházíme tu například jednovaječná dvojčata, která dokážou spočítat jakékoli prvočíslo, jednonohou baletku toužící z celého srdce opět stát na jevišti, postavu pana Padlého, který by si přál vzlétnout, ale třeba i paní Vltavskou, která se dostává do fyzické extáze poslechem Smetanovy skladby Má vlast.
  
„Volnou inspirací mi byla kniha neurologa Olivera Sackse Muž, který si spletl svou ženu s kloboukem. Líčí fascinující příběhy lidí, jimž se východiskem z problémů stávají různé formy tvorby, často i tanec...,“ vysvětluje režisérka Anna Polívková.

Interpretační kvality inscenace dokládá i cena Tanečnice roku 2010, která byla udělena Tereze Ondrové za její výkon v roli paní Vltavské. Představení navíc doplní živá hudba v podání hudebníka Jakuba Xaviera Baro, který vystoupí i ve druhé půlce programu.


Vstupenky na celý večer za 90 Kč a 160 Kč v předprodeji v divadle Ponec a za 120 Kč / 190 Kč v den konání představení a dále v předprodeji na pokladně divadla v Celetné a v sítích Ticketpro a Ticketstream. Více na www.divadloponec.cz

Tanec Praha o. s. / divadlo Ponec
tel.: 224 817 886
e-mail: pr@tanecpraha.cz
www.divadloponec.cz

Autor: Kateřina Horváthová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz