Do Kladna míří evropská i světová aerobiková špička

29.04.2010 19:35

Ve dnech 2. - 6. června se v kladenské Sportovní hale uskuteční Aquila Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a FISAF fitness týmech, a také otevřená pohárová soutěž pro kadety a juniory.

Poslední den šampionátu bude patřit otevřenému kongresu pro veřejnost FISAF fitness Convention, který je určen všem příznivcům aktivního pohybu. Finálový večer, ze kterého vzejdou noví mistři Evropy, bude v přímém přenosu přenášet Česká televize. Generálním partnerem akce je pramenitá voda Aquila. V České republice se tato významná akce uskuteční již potřetí


Na celý týden se Kladno stane centrem evropského aerobiku. O tituly Mistrů Evropy zde bude bojovat  na 700 závodníků ze 13 zemí. Soutěžit se bude ve třech věkových kategoriích (kadeti 11 – 13, junioři 14 -16 a dospělí 17 a více let) a v sedmi sportovních kategoriích (ženy, muži, páry, teamy, fitness aerobik, fitness step a fitness hip hop).
Svou účast potvrdili závodníci z Německa, Finska, Srbska, Malajsie, Austrálie, Itálie, Ruska, Iránu, Švýcarska, Francie, Belgie, Holandska a České republiky.
Mezinárodní hodnotící komisi budou tvořit rozhodčí z Holandska Srbska, Ruska, Izraele
a České republiky.

Protože soutěž je koncipována jako otevřená, zúčastní se také závodníci z mimoevropských zemí, např. z Iránu nebo Malajsie. Do Kladna míří také pětičlenná výprava závodníků  z Austrálie, kteří patří ke světové špičce. Pro české diváky je to příležitost vidět a porovnat výkony aerobikových špiček i přesto, že se nesoutěží o světový mistrovský titul.

VIP hostem mistrovství bude i několikanásobný mistr světa ve sportovním aerobiku mužů Brazilec Claudio Franzen.
Ředitelkou mistrovství je generální manažerka Českého svazu aerobiku a ředitelka Sportklubu ČASPV Kladno Jitka Literová.  Průběh mistrovství bude osobně sledovat nejvyšší výkonný orgán federace FISAF v čele s prezidentkou výkonného výboru PaedDr. Jitkou Poláškovou, viceprezidentkou Stellou Diblik ze Švýcarska a generální sekretářkou FISAF, paní Riittou Hämäläinen-Bister z Finska.

Pořadatelem Aquila Mistrovství Evropy je Český svaz aerobiku, o.s.Záštitu nad akcí převzali Předseda vlády Ing. Jan Fischer, CSc. a starosta Statutárního města Kladna Ing. Dan Jiránek.

Generálním partnerem je pramenitá voda Aquila. Spolupráce pramenité vody Aquila s Českým svazem aerobiku vychází z dlouhodobého konceptu – společným záměrem je propagovat zdravý životní styl spojený  aerobikem a přitáhnout k němu co nejširší veřejnost. Kvalitní pitý režim  a důsledná péče o pleť do takového životního stylu neodmyslitelně patří. Aquila je díky svému složení ideální volbou pro každodenní hydrataci těla i pleti. Aby byla sportovcům stále po ruce, připravena podporovat jejich výkony, má Aquila ve svém portfoliu i speciální sportovní formát – neperlivou pramenitou vodu v ergonomické láhvi pro lepší držení se sportovním uzávěrem, který nepustí ani kapku navíc.

Dalšími partnery akce jsou značka Alprosoya, firmy Classic Oil, s.r.o., Severočeské doly, a.s., Carollinum, s.r.o.,  Statutární město Kladno, Česká asociace Sport pro všechny a další dodavatelé, média a partneři.
Součástí akce bude velká expozice partnerů CŠAE, která bude umístěna ve sportovním areálu Sletiště. Představí se zde sportovní oblečení značky Reebok, kosmetika Ryor, zdravotní pojišťovna Metal-Aliance a další partneři z oblasti sportu a zdravé výživy.

Součástí Aquila mistrovství Evropy je také otevřená soutěž pro příznivce zdravého pohybu, FISAF fitness Convention, které proběhne v areálu Sletiště v neděli 6. června. Příchozí veřejnost se zde může seznámit s nejnovějšími trendy a zacvičit si pod vedením špičkových domácích i zahraničních prezentérů.
Přímý přenos uvede Česká televize dne 5. června ve večerních hodinách na programu ČT4.

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz