Holandské sýry – my eidam nedáme, radši ho zbouráme

17.02.2009 12:46

Refrén písničky ze známé hry Osvobozeného divadla Těžká Barbora nám právě připomíná pověstné městečko Eidam v Holadsku, ale hlavně nám tak dobře známý stejnojmenný sýr.

Holandské sýry – my eidam nedáme, radši ho zbouráme

Proč v Čechách však říkáme Eidam, když městečko se ve skutečnosti jmenuje  Edam, nikdo neví.  Podstatné však je, že tento vynikající tvrdý sýr, jehož nejčastější tvar skutečně připomíná dělovou kouli, je jeden ze společnosti vynikajících holadských sýrů, které nyní můžete koupit i na pražském Žižkově.

Nedávno nově otevřená prodejna sýrů na Žižkově je zcela bezpochyby jediným místem, kde koupíte originální holandské sýry v tak širokém sortimentu. Sýry zcela odlišné od toho, jak je známe z běžné sítě obchodů. Nalezneme zde sýry k běžné konzumaci, ale i sýry k různým příležitostem a další skvělé typické holandské speciality.

To je hlavně také důvod, proč nás tato prodejna zaujala a těšíme se na spolupráci, která by měla spočívat v seznamování veřejnosti s celým sortimentem chutných specialit. Zkrátka takový sýrový seriál a věřte, máte se na co těšit. Pokud vám však zvědavost nedá, tak vám nebrání nic v tom do prodejny vyrazit již nyní. Prima personál a hlavně plné regály nádherných sýru, nechte si poradit a určitě potěšíte sebe i své přátele.

A kam za sýry?

 Tady je adresa: Holanďánek – sýry a speciality, Koněvova 45, P-3 Žižkov, www.holandanek.cz, info@holandanek­.cz, tel.      +420 3­23 601 537

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Prodejna Holanďánek na Žižkově


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz