Recepty - Hraběnčiny řezy " Dnes vaří Irča "

22.09.2009 17:26

Vaříme s Irčou očima, dnes fotořezy - velká fotogalerie

Recepty - Hraběnčiny řezy " Dnes vaří Irča "

Připravím si

Na těsto :
10dkg  cukru (kdo má rád méně
      sladké, tak udělá těsto bez
      cukru)
40 dkg  polohrubé mouky
25 dkg  Hera
1 prášek do pečiva
5 žloutků

Na nádivku :
5 bílků
25 dkg cuku
20 dkg nasekaných vlašských ořechů

Autor: Irča

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Dnes vaří Irča - Hraběnčiny řezy

Připravím si

Oddělím malý kousek těsta a dám ho do mrazáku. Úplně nakonec ho nastrouhám nahrubo nahoru na nádivku. Ztuhlé se dobře strouhá.

Hotové těsto vyválím. Rozdělím nožem na šest dílů a pomocí lopatky přenesu každý kousek zvlášť na vymazaný plech. Na plechu pak spojím a vytvaruji do vaničky.

Oloupu a na hrubo nastrouhám 12 středně velkých jablíček.

Nastrouhaná jablíčka rozprostřu na těsto a posypu skořicí

Ušlehám ze zbylých 5ti bílků tuhý sníh a odvážím si 25 dkg cukru.

Ořechy a cukr lehce vmíchám vařečkou do ušlehaného sněhu

A nakonec hrubým struhadlem nastrouhám ztuhlé těsto z mrazáku.

Šup do rozpálené trouby. Peču na 170° C v elektrické troubě do růžova ( sníh i okraje těsta).

Takhle vypadá čerstvě upečená placka.

Výborné - DOBROU CHUŤ !


Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
Mohu jenom doporučit
Hraběnčiny řezy dělám také už dlouhá léta a vždy se jenom po nich zapráší. Nápad s fotografiemi je moc hezký. Přeji hezhý den. Eva Suchá Kardašova Řečice
Eva Suchá
22.09.2009 18:14

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 17.05.2024

Svátek má Aneta

Citát pro dnešní den

Úsměv je světlo, jenž se ukáže v okně obličeje a naznačí, že srdce je doma.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz