Recepty - Segedínský guláš IV.

22.01.2010 06:00

Porce

5

Příprava

50 minut

Suroviny:

3 krkovice (plátky), asi 20 dkg uzeného bůčku, 2 lžíce sádla, 2 cibule, sladkou červenou papriku, sůl, (podravka), pepř, kysané zelí (u nás bylo domácí nakládané), hladkou mouku a smetanu na vaření.

Postup:

Cibuli na kostičky osmahneme na sádle, přidáme na kostky orestovat maso , aby se nám zatáhlo. Potom zasypu paprikou, ochutím solí a pepřem, já dávám i místo soli podravku a necháme dusit skoro do měkka. Přidám zelí a podusíme do změknutí. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a případně dochutíme. Příloha houskový knedlík.

Poznámka:

Dávám do tlakového hrnce. Poprvé jsem dělala segedinský guláš z krkovice. U nás totiž nebyl v obchodě bůček. Chutnalo všem a přidali si .

Autor: janatka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 08.05.2024

Svátek má Statní svátek

Citát pro dnešní den

Přátelé mají mít přednost před králi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz