Recepty - Bůček plněný zdravou nádivkou

20.12.2009 06:00

Porce

podle velikosti

Příprava

2 hodiny

Suroviny:

Nádivka : 1 menší pórek, 1/2 salátové okurky, 100 g anglické slaniny, 1 červená kapie, 1 bílá paprika, 5 stroužků česneku, 1 vejce, 1 rohlík, strouhanka, 2 růžičky brokolice, hlíva ústřičná, 1 lahůdková cibulka, 1 lžíce koření na pečení masa, sůl, pažitka. Maso : větší šikovný bůček abychom udělali co největší kapsu, sůl, kmín, 1 větší cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce koření (Avokádo) na pečení, převařené v 300 ml vody na polévání.

Postup:

V míse si rozmícháme nejdřív nakrájený rohlík, pocákaný vodou a vajíčkem, pak nakrájíme ingredience do nádivky-pórek,salátovou okurku,obě papriky,anglickou slaninu,brokolici, hlívu, lahůdkovou cibulku,česnek na plátky, posolíme, dáme nasekanou pažitku, všechno promícháme a přidáme strouhanku podle potřeby, aby nádivka byla tužší, necháme odpočinout a připravíme si maso, které nejdřív prořízneme na kapsu, prosolíme, pokmínujeme, do pekáče nakrájíme cibuli nahrubo a česnek na plátky, nalijeme trochu vývaru z koření na pečené maso. Pak do kapsy naplníme připravenou nádivku a buď kapsu zašijeme, nebo sepneme jehlama a přendáme na pekáč a přikryté dáme péct do rozpálené trouby. Občas přeléváme vypečenou šťávou a ještě polijeme připraveným vývarem, až do spotřebování. Pečeme dokud nebude maso měkké a ke konci pekáč odkryjeme a maso otočíme. Pokud se nám nádivka do masa nevejde, dáme jí do pečící fólie a položíme vedle masa v pekáči.

Poznámka:

Moje inspirace, když už se říká že bůček je nezdravý, tak nádivka je zaručeně zdravá a dohromady z toho vyjde perfektní závěr, na kterém si pochutnáme. Manžel měl s bramborami, já s knedlíkem.

Autor: Bibinka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 05.05.2024

Svátek má Klaudie

Citát pro dnešní den

Je snazší za své zásady bojovat, než se jimi řídit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz