Recepty - Smetanová omáčka (na těstoviny, k masu)

29.01.2010 06:00

Příprava

1/2 hodiny

Suroviny:

250ml smetany ke šlehání sůl bílý pepř 2 lžíce másla + čerstvé houby (žampiony, lišky, hřiby) nebo strouhaný parmezán (můžeme použít sýr Gran Moravia) pažitka

Postup:

V kastrůlku rozpustíme máslo a orestujeme na něm houby (pokud děláme variantu s houbami), Pak přidáme lehce ušlehanou smetanu, sůl a bílý pepř. Povaříme – poté můžeme přidat strouhaný parmezán, necháme zhoustnout. Můžeme dochutit troškou octa (pokud děláme variantu s houbami) nebo přidat těsně před podáváním přimíchat nasekanou pažitku.

Poznámka:

Houbovou variantu podáváme buďto s těstovinami nebo k pečenému masu s brambory. Sýrová varianta se nejlépe hodí k čerstvým těstovinám.

Autor: Aronoele

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz