Smažené bagetky s překvapením

27.07.2009 07:00

Smažené bagetky s překvapením

Příprava

60 minut

Suroviny:

malé bagetky, uzená cihla, Niva, salám podle chuti, já jsem použil Křemešník uherák a kousek Maďarské klobásy, 2 vajíčka, hladká mouka, strouhanka, olej, krapet piva, libeček, oregano, směs italských bylinek

Postup:

Bagetky podélně rozřízneme a vydlábneme střídku(přiměřeně, viz foto). Sýry a salám nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nasekaný libeček s oreganem (2:1), nadrobno nakrájenou střídku z baget, jedno vajíčko a důkladně promícháme. Touto směsí naplníme bagetky, spojíme a budeme obalovat. V hlubokém talířku rozklepneme vajíčko, rozšleháme, přidáme koření směs italských bylinek, hladkou mouku a vytvoříme hustší těstíčko, naředíme troškou piva na odpovídající konzistenci, vložíme spojenou bagetku a následně obalíme ve strouhance. Zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Na takovéto smažení zásadně používám železňák po babičce.

Poznámka:

V neděli jsem dostal nápad a dnes ho zrealizoval. Podáváme buď teplé, anebo po studenu nakrájené na plátky.

www.toprecepty.cz

Autor: Jenda1

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 17.05.2024

Svátek má Aneta

Citát pro dnešní den

Úsměv je světlo, jenž se ukáže v okně obličeje a naznačí, že srdce je doma.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz