Recepty - Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou

27.11.2009 06:00

Porce

4

Příprava

45 minut

Suroviny:

1 bal. gnocchů, 200g anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 1/2 pórku, 1 šlehačka, 1 zakysaná smetana, muškátový květ, pepř, sůl, máslo na vymazání a tvrdý sýr na posypání (eidam, gouda, niva)

Postup:

Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na pánev dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a až pustí omastek přidáme nadrobno nakrájený česnek. Orestujeme a po chvilce přidáme na 1/4 měsíčky nakrájený pórek. Orestujeme, okořeníme, přidáme šlehačku a zakysanou smetanu. Chvilku provaříme. Smícháme s uvařenými gnocchi a dáme do máslem vymazané zapékací formy. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme (na 200°C cca 25 min.) Dobrou chuť.

Poznámka:

Hrála jsem s klukama pexeso a tak moje gnocchi zůstaly v trobě o trochu déle naž jsem původně chtěla. Sýr na povrchu už trochu chroupal, což by neměl. Tak snad to bude příště akorát.

Autor: Paprika

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 30.04.2024

Svátek má Blahoslav

Citát pro dnešní den

Je lepší zapálit svíčku, než si stěžovat na tmu.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz