Recepty - Roštěnky na zázvoru

14.01.2010 06:00

Suroviny:

1 kg hovězího zadního 2-3 cibule 3-5 stroužků česneku olivový olej, může být i obyčejný 2 lžíce zázvoru kousek rozehřátého másla 3ťáva z 1/2 citronu vývar, stačí voda pepř sůl

Postup:

Maso si nakrájíme na plátky-roštěnky, den předem, naklepeme si je, osolíme, opepříme,posypeme 1 lžící zázvoru, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme šťávou z citronu a rozehřátým máslem pro zjemění. Přendáme si roštěnky mezi 2 talíře a dáme do chladna na 24 hodin. Druhý den je osmažíme po obou stranách na oleji, vyndáme je a dáme osmažit cibule, které nakrájíme na proužky a vrátíme maso zpět do hrnce, přilijeme vývar(vodu)a dusíme až je maso měkké, občas přiléváme vývar. Ke konci dušení přidáme 1 lžíčku zázvoru, do vody rozkvrdláme mouku a nalijeme do šťávy, jeli třeba dosolíme a necháme přejít chvíli varem, dokud šťáva nezhoustne.

Poznámka:

V naší domácnosti je tento pokrm jedním z lahůdek, který nám bezkonkurenčně chutná dá se říct nejvíc! Příkrm se hodí jakýkoliv, se vším je to moc dobrý. Zdroj mám z exkluzivního hotelu a je to hodně dávno.

Autor: Bibinka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 08.05.2024

Svátek má Statní svátek

Citát pro dnešní den

Přátelé mají mít přednost před králi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz