Recepty - Salát z červené řepy

28.11.2009 06:00

Suroviny:

2 kg cvikly ( červenej řepy ), 1 balíček rasce ( kmín ), kryštálový cukor, ocor, strúhaný chren

Postup:

Cviklu umyjeme a v šupke uvaríme. Vychladnutú ošúpeme, nastrúhame na jemno ( na strúhadle s drobnými slzičkami ) a na rovnakom strúhadle nastrúhame chren. Vmiešame do cvikly, prilejeme pohár studenej vody ( množstvo tak, aby nebolo príliš veľa šťavy ), vsypeme rascu, pridáme cukor a ocot. Premiešame a necháme zopár hodín postáť, aby sa cukor roztopil. Potom premiešame, ochutnáme a podľa potreby docukrujeme, ochutíme ešte octom, prípadne pridáme chren. Cvikla musí mať príjemne sladko-kyslú chuť a byť jemne štipľavá od chrenu ( množstvo dáme podľa svojej chuti ). Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám ako čalamádu alebo kyslé uhorky, ale je dobrá aj k bezmäsitým jedlám ( nokerle s vajíčkom, francúzske zemiaky a pod. ) Cviklu odložíme do veľkej fľaše a dáme do chladnejšej miestnosti. Netreba sterilizovať, pokiaľ nie je vyslovene teplo, vydrží dlho.

Poznámka:

 

Autor: tejaja

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 30.04.2024

Svátek má Blahoslav

Citát pro dnešní den

Je lepší zapálit svíčku, než si stěžovat na tmu.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz