Recepty - Dort Pat a Mat

11.01.2010 06:00

Suroviny:

korpus: 240g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 150g hořké čokolády - nastrouhat krém: uvařit salko 2,5 hodiny, 1máslo marcipán: 30dkg moučkového cukru , 13 dkg sušeného polotučného mléka , lžíce medu , lžička oleje , lžička rumu , trocha vody , pár kapek mandlové esence

Postup:

Korpus Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, natrouhanou čokoládu, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh. Krém: vychladlé salko + máslo - vyšleháme v hladký krém - korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu ,o)) Marcipán: z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat :o)

Poznámka:

Dělala jsem ho pro 4letého příbuzného, myslel si, že je to hračka a strašně se čílil, že na něj šla maminka s nožem (na ten dort, samozřejmě ,o))) Bylo to moje první auto a na začátku jsem vůbec nevěděla, jak to dopadne ,o)

Autor: petravei

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz