Recepty - Vepřová plec na halali

18.01.2010 06:00

Suroviny:

Asi půl kila vepřové plece vcelku, sůl, pepř, halali, bobkový list, nové koření, zakysaná smetana, asi 3/4 litru mléka(podle množství omáčky), lžíce másla, asi 3 lžíce cukru, asi 2-3 lžíce hladké mouky na zahuštění.

Postup:

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přidáme menší skleničku halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlejeme trochou vody (asi 3 dcl) a dáme dusit do tlakového hrnce asi na 40 minut (aspoň já tak dlouho, možná mám špatný tlakáč)Po uvaření maso vyjmemea zahustíme omáčku mlékem a moukou, ochutíme cukrem a před dovařením přidáme zakysanou smetanu a lžíci másla.

Poznámka:

 

Autor: Jana Remkova

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 08.05.2024

Svátek má Statní svátek

Citát pro dnešní den

Přátelé mají mít přednost před králi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz