Recepty - Kuře nebo králík na paprice

02.12.2009 06:00

Suroviny:

Králičí maso, ale může být klidně i kuřecí (já našla v mražáku přední běhy, hrudník a ořezaný hřbet - na pečení nic moc a na omáčku skvělé), 1 zakysaná smetana, 1 smetana, jíšky Knorr, 1 větší cibule, 4 čajové lžičky mleté sladké papriky, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 3 větší bobkové listy, olej, sůl, maggi a citrónka (může být i ocet) na dochucení

Postup:

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme koření (bob. list, jalovec a nové koření), zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody. Necháme asi 5 povařit a potom k tomu přihodíme masíčko, zalijeme ještě asi 1-1,5l vody a pod pokličkou dusíme dokud není maso měkké. Když je maso měkké, tak ho vyndáme na talířek, obereme a nebo kdo nechce přijít o obíračku, tak to nechá tak jak je. :-))) Já třeba radši už obrané masíčko a manžel rád obíračku, tak dělám kompromis. Mezitím si smícháme zakyslou smetanu se sladkou a jednou zběračkou omáčky. Nalijeme do omáčky, chvilinku povaříme a pak zahustíme jíškama Knorr (oběma - půl na půl). Když je omáčka zahuštěná, tak do ní vrátíme masíčko a dochutíme ji solí, maggim a citrónkou.

Poznámka:

Podáváme s knedlíkem, ale někdo rád těstoviny.

Autor: jitule

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 30.04.2024

Svátek má Blahoslav

Citát pro dnešní den

Je lepší zapálit svíčku, než si stěžovat na tmu.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz