O víkendu na dinosaura, proutí i jarmark, ale i stále na tropické motýly

20.04.2011 22:24

Stopování dinosaura: sobota 23. dubna, 10 – 18 h, BZ Troja - venkovní expozice  Český rozhlas - konkrétně jeho populárně-vědecký magazín Meteor zvou společně s Botanickou zahradou všechny milovníky objevování skrytých stop vyhynulého života na Bílou sobotu do venkovní expozice, kde bude završen projekt STOPOVÁNÍ DINOSAURA.

Pokud pravidelně posloucháte dubnové vysílání Meteoru (každou sobotu Český rozhlas 2 – Praha v čase 8.10 – 9 h, nebo Český rozhlas Leonardo v čase 9 – 9.50 h) a sledujete webové stránky meteor.rozhlas.cz, nasbíráte dostatek indicií, abyste se mohli zúčastnit soutěže o hlavní cenu akce STOPOVÁNÍ DINOSAURA, kterou věnovala cestovní kancelář Livingstone. Již nyní můžeme prozradit, že se jedná o zájezd do Mongolska.

V sobotu 23. 4. se od 10 h můžete na venkovní expozici Botanické zahrady účastnit akce STOPOVÁNÍ DINOSAURA (a až do 13 h stále soutěžit o hlavní cenu). Kromě soutěžení budete moci diskutovat s našimi předními paleontology, zapojit se do některé z paleontologických dílen nebo namluvit svoji zvukovou stopu budoucím generacím.

Pro tento den je připravena:
Paleontologická poradna Chlupáčova muzea s odléváním zajímavých zkamenělin (trilobiti, amoniti ...)
Tvůrčí dílna Geosvětu s odléváním dinosauřích stop Vykopávky dinosaura pod záštitou Národního muzea

Nahrávání zvukové stopy pro budoucí generace Stánek Českého rozhlasu se soutěžemi o dinosauří trička, speciální omalovánky a unikátní publikaci s 3D fotografiemi našich nejvýznamnějších paleontologických nálezů stop života před miliony let Stánek Botanické zahrady, kde se seznámíte s rostlinami, které sloužily dinosaurům jako potrava a třeba (pokud na to budete mít žaludek) i zamíchat obsah dinosauřího žaludku. Velikonoce s dinosauřími vejci
Prodej zajímavých zkamenělin 

Navíc:  Ve 14 h Předání originální dinosauří stopy děkanovi Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy Praha
V 15 h Odhalení informačního systému nejen pro zrakově postižené návštěvníky (kde jinde než u dinosloupku) předsedkyní nadačního fondu Českého rozhlasu SVĚTLUŠKA. V 16 h vyhlášení soutěže Stopování dinosaura - můžete být jedním z deseti šťastných  výherců soutěže jejíž první cena je zájezd do Mongolska od CK Livingstone
V tento den také spustíme první část zvukového informačního systému Botanické zahrady, který je určen nejen zrakově postiženým návštěvníkům.

Velikonoční jarmark: 23. - 25. dubna, 9 – 18 h, BZ Troja - venkovní expozice

Tradiční akce s tradičními prodejními stánky a v nich široká nabídka zboží: Perníky, med, medovina, káva, čaje, koření, hračky, paličkované a proutěné výrobky, keramika a řada dalších. U některých stánků se můžete sami zapojit  a zhotovit výrobek podle vlastní fantazie.

Občerstvení:  Chutě vám ukojí čerstvě usmažené bramborové spirálky a naše skvělá čajovna nabídne teplé i studené čaje, kávu a jiné dobroty.

Opět se představí stánek Psychiatrické léčebny v Bohnicích, kde můžete zakoupit výrobky z jejich terapeutických dílen a naučí vás plést velikonoční pomlázku. U stánku chráněných dílen Fokus najdete spoustu dárečků pro každého.

V sobotu ve 14 hodin vystoupí dětský folklorní soubor „Klíček“ (na fotografii z roku 2010), pod vedením Ludmily Chroustové. Děti různých věkových kategorií zatančí a předvedou jarní písničky a hrátky, které  patřily k venkovským radovánkám a běžně se jimi děti bavily...

 Výstava o proutí: do - 30. dubna, 9 – 18 h, BZ Troja – venkovní expozice, vč. výstavního sálu

Vrba je v našich zeměpisných šířkách asi nejrozšířenější dřevinou užívanou pro pletení košíků a zhotovování jiných užitkových i dekorativních předmětů. A hlavně je to jeden ze zásadních symbolů jara! Na naší výstavě se můžete přesvědčit, že nejen vrbové proutí se dá zpracovávat do krásných a užitečných výrobků a staveb.
Kromě sortimentu pěstovaných vrb se seznámíte s používaným proutím a zajímavými výrobky z dílny Jiřího Recha a Júlia Laláka.
Ve výstavním sále se dočtete spoustu zajímavých informací o rodu Salix.

Proutěnou výstavu doprovází výstava kresleného humoru kreslíře, ilustrátora a grafika Mirka Vostrého z Chebu.

Stopování dinosaura: sobota 23. dubna, 10 – 18 h, BZ Troja - venkovní expozice

Více informací: www.botanicka.cz

 

 

 

Autor: TZ: Botanická zahrada

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 24.04.2024

Svátek má Jiří

Citát pro dnešní den

Nikdy nemůžete změnit minulost, můžete však vytvářet přítomnost.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz