Botanická zahrada v Praze - Kdybyste chtěli vědět, kam za zábavou o nastávajícím víkendu, máme nejeden tip !

31.03.2010 20:55

Velikonoce v Tróji.  Botanická zve na motýly, vrby a jarmark. KDYŽ  SE VRBY ZELENAJÍ: do 5. dubna, 9-18 hodin, jarně velikonoční výstava v Areálu JIH. Výstava seznamuje odbornou i laickou veřejnost s širokým sortimentem vrb. Proutky různých barev doplňují košíky, misky podložky a dokonce i holínky upletené z vrb! Větší vrbové výrobky Julia Laláka ze Slovenska zdobí venkovní expozici.

Líhnutí motýlů doslova „v přímém přenosu“

5. dubna ve 13 h přednáška:  Menší druhy vrb v zahradách - ing. Pavel Matiska

Velikonoční jarmark: 3.-5. dubna, 9-18 hodin, tradiční velikonoční akce na venkovní expozici Areál JIH
Med, svíčky, medovinu, perníčky, čaje, drobné dárkové předměty, dřevěné hračky a spoustu dalších drobnůstek pro potěšení můžete zakoupit na tradičním velikonočním jarmarku. Můžete si vyzkoušet svou zručnost a fantazii při pletení pomlázek či dalších rukodělných pracích. Samozřejmě bude čas na kochání se rozkvetlou zahradou, kde budou v plném květu drobné cibuloviny, slivoně, vřesovce a magnolie.

Jako bonus (kdyby vám byla zima) - opravdová čajovna s našimi nepřekonatelnými čajovníky.
V sobotu 3. dubna vystoupí ve 12 a v 15 hodin dětský folklorní soubor Klíček pod vedením Ludmily Chroustové. Vystoupení proběhne v Areálu JIH za přijatelného počasí.

TROPIČTÍ MOTÝLI: 2.-30. dubna, úterý až neděle, 9-18 hodin, Fata Morgana = motýlí svět. OTEVŘENO I V PONDĚLÍ 5. DUBNA!!!
Čím víc sluníčka, tím více se motýli líhnou a tím více jich létá v prostoru nížinného deštného lesa skleníku Fata Morgana. Návštěvníkům je nabízena jedinečná možnost sledovat líhnutí motýlů doslova „v přímém přenosu“, což se v přírodě daří jen velmi vzácně. Stačí mít trochu času a fotoaparát v pohotovostní poloze.

Slavnostní zahájení výstavy Tropičtí motýli obstarají, jak je zvykem již pár let, děti z MŠ Motýlek (na Praze 6, Arabské ulici). Stane se tak v pátek 2. dubna úderem 10. hodiny.

Autor: TZ: botanická zahrada

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 05.05.2024

Svátek má Klaudie

Citát pro dnešní den

Je snazší za své zásady bojovat, než se jimi řídit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz