Výstava Wild Wonders of Europe k vidění už jen do 22.srpna 2010

05.08.2010 03:13

Výstavy Wild Wonders of Europe pořádané v rámci oslav Mezinárodního roku biodiverzity 2010. Mezinárodní výstava více než 100 velkoformátových fotografií z dílny 69 fotografů představí přírodní skvosty 48 zemí Evropy. Projekt Wild Wonders of Europe je mezinárodní putovní výstavou velkoformátových fotografií, která poukazuje na křehkost a nenahraditelnost naší planety.

Wild Wonders of Europe

Jsou zde impozantním způsobem zachyceny přírodní scenérie a jedinečnost fauny a flory Evropy. Záštitu nad touto unikátní expozicí, jež je součástí oslav Mezinárodního roku biodiverzity 2010, převzali premiér Jan Fischer a ministryně životního prostředí Rut Bízková. 

Projekt byl ve světové premiéře zahájen 27. května v Haagu, za osobní účasti její královské výsosti nizozemské princezny Irene, 4. června následuje italský Janov a 22. června Praha (Alšovo nábřeží, od 18 hodin). V průběhu let 2010 – 2012 by měl postupně procestovat Evropu, Severní Ameriku a Čínu.

„Dnešním globálním problémem je ničení a úbytek původních ekosystémů a živočišných a rostlinných druhů. V březnu letošního roku ministři životního prostředí členských států EU na zasedání Rady v Bruselu odsouhlasili unijní cíle k ochraně biodiverzity. Zavázali se zastavit do roku 2020 úbytek biologické rozmanitosti a degradaci ekosystémových služeb a v maximální možné míře se pokusit je zase obnovit. To ovšem předpokládá zapojení celé společnosti. Tato výstava je jednou z možností, jak veřejnost upozornit na to, co je nutné chránit, a to v zájmu dobrého životního prostředí pro lidi,“ říká k tématu výstavy ministryně životního prostředí Rut Bízková.

Unikátní expozice bude k vidění od 22. června do 22. srpna na Alšově nábřeží, v blízkosti Rudolfina – vstup volný, 24 hodin denně!

Projekt podporují: Ministerstvo životního prostředí ČR, Státní fond životní prostředí ČR, Hlavní město Praha, Městská část Praha 1, Česká televize.

Vystaveno bude 100 fotografií přírody v životní velikosti z dílny týmu 69 nejlepších evropských fotografů divoké přírody. Vybíralo se tak z jedinečné kolekce téměř 200.000 fotografií pořízených za posledních cca 15 měsíců ve všech 48 zemích kontinentu specielně pro účely tohoto projektu. Každá evropská země je zastoupena minimálně jednou fotografií a mnoho dalších je k vidění na www.wild-wonders.com. Jedná se o největší dosud uskutečněnou iniciativu na ochranu přírody založenou na fotografiích.

Hlavním posláním tohoto mezinárodního projektu je oslava evropského přírodního bohatství, které je stále kolem nás a je velmi často nedoceněno. Odhaluje divokou přírodu a místa, o kterých většina lidí ani neví, že existují. Má inspirovat návštěvníky, aby pomohli se o toto dědictví lépe starat a zachovat jeho trvání. Výstava je koncipována jako externí expozice, z čehož vyplývá, že je neodmyslitelně spjata se svým okolím, do něhož je zasazena. Nechává splynout kulturní bohatství a přírodní dědictví, což ještě umocní zážitek z pohledu na krásy naší země. Kouzlo Prahy se tak bezpochyby stává velmi atraktivním místem pro tento světový projekt.

Výstavu doprovází i samostatná expozice Národního parku Šumava – „Šumavská divočina“, která tak zahájí víceletý program prezentace přírodních krás České republiky.

Expozice Wild Wonders of Europe je vysoce prestižní událostí pod záštitou významných institucí i osobností. Bude prezentována ve 3 významných evropských metropolích a Praha má jedinečnou příležitost být součástí a prezentovat se jako vysoce ceněná evropská metropole, jež je významným partnerem oslav Mezinárodního roku biodiverzity 2010.

Pro návštěvníky výstavy bude připraven také doprovodný program, veřejné projekce v místě konání, k zakoupení bude i publikace Wild Wonders of Europe vydaná při této příležitosti v 10 světových jazycích. Více informací o této unikátní publikaci naleznete na http://www.wild-wonders.com/the_book.asp.

www.wild-wonders.com

Zázraky evropské přírody – Nespatřené, Neočekávané, Nezapomenutelné …

Do 22. 8. 2010, Alšovo nábřeží, Praha 1 (vstup volný!)

Autor: Conpro

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz