Výstava v Praze - Festival fotografie přírody v Novoměstské radnici

28.09.2010 21:05

Celý hlavní výstavní prostor Novoměstské radnice v Praze patří až do konce října rozsáhlé výstavě fotografií divoké přírody. Doslova pod jednou střechou se zde sešlo několik výstavních kolekcí s tímto oblíbeným tématem.

Festival fotografie přírody

Již potřetí se zde představuje nejnovější, trochu skandální ročník nejprestižnější světové soutěže WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR, jejíž pořadatelem je Natural History Museum, London a BBC Wildlife Magazine. Soutěžní přehlídka, které se účastní každoročně okolo deseti tisíc nejlepších amatérských i profesionálních fotografů přírody z celého světa, vysílá do Novoměstské radnice stovku nejlepších fotografií.

Neméně slavná značka NATIONAL GEOGRAPHIC se prezentuje zcela novou a v České republice dosud neuvedenou expozicí téměř padesáti špičkových velkoformátových snímků svých kmenových autorů: Mattiase Kluma, Jodi Cobb, Chrise Johnse a dalších.

V České republice velmi oblíbená fotografická disciplína má na výstavě své špičkové zástupce v samostatné kolekci. Unikátní snímky ledňáčků uvádí Jan Halady, převážně africkou divočinu najdeme ne snímcích Václava Šilhy a Petra Slavíka, nechybí známá jména Rostislava Stacha a Ondřeje Prosického. Českou reprezentaci doplňuje, pro mnohé možná překvapivě, Dan Bárta s výtvarně i technicky pozoruhodnými snímky vážek. Pohled za mříže zoologických zahrad nabízí kurátor festivalu Pavel Radosta a sérii dílčích výstav završuje netradiční projekt fotomanipulací sdružení Vincent van Q a oceněné fotografie české soutěže nejlepších fotografií přírody časopisu Příroda.

Téměř dvěstěpadesát velkých fotografií spolu s doprovodným programem, filmovou projekcí a v zajímavé instalaci připraví návštěvníkům Novoměstské radnice v Praze letošní největší akci tohoto druhu u nás – opravdový festival fotografie přírody.

Od 23.9. do 31.10.2010, Galerie ve II. patře.
Otevřeno denně od 10 do 18 hodin
Vstupné 99,- Kč, snížené 66,- Kč, rodinné 198,- Kč
Každá zakoupená vstupenka obsahuje slevový kupon ve výši 31 % v prodejnách HUMI.
www.nrpraha.cz

 

Autor: TZ: Novoměstská radnice

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 24.04.2024

Svátek má Jiří

Citát pro dnešní den

Nikdy nemůžete změnit minulost, můžete však vytvářet přítomnost.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz