Výstava – Seznamte se s památnými stromy Prahy

27.02.2011 10:01

Znáte nejstarší stromy velkoměsta? Víte jak vypadají a kde rostou? To vše se můžete dozvědět na výstavě, která probíhá od 1. do 31. března 2011 v hale Škodova paláce pražského magistrátu. Spoustu fotografií zelených velikánů, doplňují zajímavosti o památných stromech.

Seznamte se s památnými stromy Prahy

Na grafu například zjistíte jaké druhy stromů jsou v Praze chráněny. Dozvíte se který strom má největší obvod kmene nebo který je nejvyšší.    Připravena je i velká nástěnná mapa, kde jsou všichni jedinci zakresleni a každý si může najít ten nejbližší svému bydlišti. Představeny jsou i všechny informační tabule, které byly u vybraných stromů nebo jejich skupin instalovány minulý rok přímo v terénu. Nabízí se tak jedinečná možnost je vidět všechny pohromadě. Milovníky cyklistiky jistě potěší pět doporučených cyklistických tras, které spojují vybrané staré svědky minulosti v okrajových částech města. Na výstavě najdete spoustu tipů na výlety či procházky.

Prezentovány jsou také webové stránky www.prazskestromy.cz, které nabízejí kompletní informace o památných stromech v Praze a spoustu dalších zajímavostí. Halu Škodova paláce, ve které je výstava připravena najdete v Jungmannově ulici 29/35 na Praze 1. Otevřena je vždy od pondělí do čtvrtka od 8 do 18h a v pátek od 8 do 16h. Výstavu připravil student České zemědělské univerzity v Praze Aleš Rudl ve spolupráci s OOP Magistrátu hl. m. Prahy.

Další informace jsou na www.prazskestromy.cz - prazskestromy@seznam.cz

Autor: Aleš Rudl

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Památné stromy Prahy

Buk lesní v oboře Hvězda

Velký dub letní na Císařském ostrově se krásně barví během podzimu


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz