Výstava - Pitomá kavárna uvádí Radu Tesaro od 5.3. do 2.4. 2011

18.02.2011 07:17

Pitomá kavárna na Smíchově pořádá od 5. března výstavu obrazů Radky Tesařové. Autorka použitím paletového nože vytváří výjevy Afriky (portréty, divoká zvěř apod.), v její tvorbě se ale vyskytují i české krajiny.

Radka Tesařová alias Radu Tesaro se narodila v Praze v roce 1979, dětství trávila převážně v Praze a Jižních Čechách. V letech 1986-97 studovala a absolvovala Lidovou školu umění - hru na klavír; maturovala na střední škole. Od roku 1997 cestovala, v některých zemích delší dobu žila (Nový Zéland, Německo, Kanada). V Německu studovala cizí jazyky. Žila zde ve dvou rodinách; pořádala menší klavírní koncerty a vážněji se začala věnovat kresbě. Byla to její první velká životní zkušenost mimo domov, která jí dala dobrý základ do budoucího života.

V letech 1998-99 se do Německa opět vrátila - cestovala po středním a jižním Německu po boku bluesmana, hráli spolu na piano na ulicích a koncertovali pro uzavřené společnosti. Dále se Radu Tesaro podílela na renovaci bluesového klubu (interiérový design a nástěnné malby). Po více než roce se vrátila zpět do Čech, krátce nato však opět vycestovala na Nový Zéland na další rok.

V roce 2001 se rozhodla odletět do Vancouveru, nakonec se ale usadila v Torontu, kde se intenzivně věnovala malbě, studovala klasickou malbu a kresbu v MJA (Michael John Angel) Studios u italského mistra. Vystavovala zde v galeriích a klubech, kde také příležitostně hrála na klavír a pořádala koncerty klasické hudby. Od roku 2002 cestovala mezi Prahou a Torontem.

V roce 2004 přicestovala z Kanady do Zambie, kde tvořila a vystavovala téměř 5 let. Pohodlný život v Africe jí umožnil intenzivně se věnovat malbě, její tvorba proto v posledních letech doznala vlastní specifické stylizace.

Radu Tesaro nyní žije v Čechách. Používá nejvíce techniku olejomalby na plátno. Její obrazy jsou převážně zaměřeny na africkou tematiku, portrét, krajinu a divokou zvěř. Prodejní výstava v Pitomé kavárně potrvá až do 2. dubna.

adresa: Preslova 3, Praha 5 Smíchov
rezervace stolů: 777 659 737
www.pitomakavarna.cz

 

Autor: TZ: Pitomá kavárna

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz