Výstava Lego - LEGO® – Hračka i hobby 2010, 21. březena – 25. červena

21.03.2010 23:10

Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy Vás zve na výstavu LEGO®  – Hračka i hobby 2010. Víte, který produkt se může pochlubit přívlastkem Hračka století? Možná nevíte, ale určitě ho znáte. Je to LEGO – stavebnice tvořená pestrobarevnými univerzálními kostičkami, které doplňují dílky se speciálními funkcemi. Od vzniku patentu na originální základní kostku 2x4 uplynulo již více než 50 let.

LEGO®  – Hračka i hobby 2010

Kouzlu této stavebnice, z níž si můžete vytvořit svůj vlastní obraz reálného i fantazijního světa nebo navrhnout poměrně složité funkční modely dopravních prostředků, strojů a dokonce i robotů, propadly nejen děti, ale i milióny dospělých v mnoha zemích světa. Stavebnice LEGO a výtvory z nich tak můžete najít nejen v dětských pokojích, ale i v učebnách škol různého typu včetně univerzit, na poličkách konstruktérů a architektů a v neposlední řadě i v pečlivě evidovaných sbírkách mnoha sběratelů.

 Příznivci stavebnice LEGO z České a Slovenské republiky se již několik let sdružují kolem internetového serveru KOSTKY.ORG. Na těchto stránkách si vyměňují zkušenosti s používáním různých stavebních technik, představují své vlastní výtvory i sbírky. Po předchozích úspěšných výstavách se nyní přemístili do Roztok u Prahy, kde ve spolupráci se Středočeským muzeem pořádají další ročník výstavy s názvem LEGO – hračka i hobby 2010.

 Na výstavě, která se koná v prostorách Středočeského muzea v Roztokách, uvidíte podivuhodný svět stvořený výhradně
z komponent stavebnice LEGO. Malé i velké návštěvníky jistě zaujme výběr nejzajímavějších stavebnic a modelů pocházejících ze sbírek českých a slovenských sběratelů a ilustrujících vývoj této hračky v posledních třech desetiletích. Hlavním magnetem výstavy však jsou vlastní výtvory těchto nadšenců, které dokumentují, že ze stavebnice lze postavit prakticky všechno. K vidění budou modely hradů, akční výjevy ze světa kovbojů i hvězdných válek, zmenšené makety dopravních prostředků i rozsáhlé železniční kolejiště postavené pouze z dílů stavebnice LEGO, navíc s provozem vlakových souprav ovládaných miniaturními počítačovými prvky od téže firmy. A nejen to. Mozaiky z barevných kostek a ukázky z filmů jen dotvrzují, že LEGO je nejen hračka pro děti a hobby pro dospělé, ale i úžasný prostředek pro technické
i umělecké vidění světa. 

 Doprovodný program:

17. dubna 10 – 15 hodin: Stavíme LEGO. Soutěž pro děti od 3 do 100 let.

12. června 18 – 24 hodin: Roboti na zámku. Muzejní noc s LEGO roboty.

Středočeské muzeum
v Roztokách u Prahy
Zámek čp.1
252 63 Roztoky u Prahy
tel.: 233 029 011 

Autor: TZ: Středočeské muzeum

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz