V Praze - Výstava Tajemství barev dá nahlédnout do světa dětí z dětských domovů

10.04.2010 05:22

Občanské sdružení Letní dům zve na výstavu tvorby dětí a mladých lidí z dětských domovů. Výstava s názvem Tajemství barev bude zahájena 13. dubna a potrvá do 10. května 2010 ve čtyřech pražských kavárnách.

Občanské sdružení Letní dům

Každá z kaváren uvede jiné téma. Mamacoffee představí malbu jako relaxaci. Café Kafíčko navodí atmosféru bezpečného prostoru „chýšky“. Mlýnská kavárna přiblíží téma „doma v rodině, doma v dětském domově, doma v Letním domě“. Café Technika seznámí návštěvníky s vybranými technikami artefiletiky a arteterapie používanými při práci s dětmi z dětských domovů v Letním domě.

„Vernisáž proběhne 13. dubna od 18. hodin v Café Technika v Národní technické knihovně. Návštěvníci budou moci „zažít“ tajemství barev jak v procesu tvorby zachyceném na mnoha fotografiích, tak i ve výsledném díle. Věříme, že tento zážitek bude pro návštěvníky inspirací pro vlastní tvořivý přístup k životu,“ vybízí k návštěvě výstavy Martina Bromová z Letního domu.

Občanské sdružení Letní dům je neziskovou organizací, která nabízí svou službu dětem a mladým lidem z dětských domovů od roku 1997. Posláním Letního domu je zejména formou pravidelných sociálně-terapeutických pobytů a návštěv v dětských domovech pomáhat dětem a mladým lidem z dětských domovů nalézat a využívat zdroje vnitřní jistoty a vyrovnanosti směřující ke spokojenému a plnohodnotnému životu.

Letní dům využívá ve své práci arteterapie, artefiletiky, muzikoterapie, tvořivé dramatiky i práce s tělem. Prostřednictvím divadla, hudby či výtvarných technik mohou děti a mladí lidé vyjádřit své emoce a externalizovat své mnohdy traumatické zážitky. Děti jsou rozvíjeny v tvořivém přístupu ke svému životu a k vnímavosti vůči okolnímu světu a sociálním vztahům. Více na www.letnidum.cz


Výstava proběhne v těchto kavárnách:

Mamacoffee (Vodičkova 6, u divadla Minor)
Café Technika (Technická 6, Národní technická knihovna)
Café Kafíčko (Míšeňská 10, Malá Strana)
Mlýnská kavárna (Park Kampa, vchod z ul. Říční 1)

 

Autor: TZ: Letní dům

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz