O lásce šeptal tichý mech - Botanická zahrada v Tróji 1. května 2010

29.04.2010 12:27

... aneb máchovská pouť mezi záhonky. Podvečerní happening na oslavu prvního máje, od 19.30 na venkovní expozici Areál JIH. Podvečerní magická procházka naplněná poezií, láskyplnými živými divadelními obrazy, hrou světel a romantikou májové přírody. Přijďte spočinout v zelené náruči botanické zahrady, napojit se na jarní tvůrčí inspiraci a zaposlouchat se do Máchova Máje a dalších básní. Nechte se přenést živými tanečními a výtvarnými instalacemi do jiné dimenze, oddejte se tvůrčímu vytržení za asistence umělců v přírodním ateliéru a skicujte tajemná zákoutí.

Největších denní motýl světa - tropický Otakárek  Troides

Nechte se přenést živými tanečními a výtvarnými instalacemi do jiné dimenze, oddejte se tvůrčímu vytržení za asistence umělců v přírodním ateliéru a skicujte tajemná zákoutí. Zkuste napsat neviditelné vzkazy přátelům či partnerovi nebo se oddejte hudební improvizaci. Večerní instalace ve venkovní expozici bude mít podobu oživlé výstavy, která nemá začátek ani konec, po které se můžete svobodně toulat a jako poutník Mácha vychutnávat jedinečnost tvůrčích i přírodních sil.

 Akci ve spolupráci s Botanickou zahradou pro vás připravili Motus o.s., produkce divadla ALFREDVEDVOŘE, Institut světelného designu a Společnost poezie (www.alfredvedvore.cz, www.svetelnydesign.cz, www.spolecnostpoezie.cz ).

Živá zastavení na mechové máchovské procházce vytvořili:

Jan Beneš, Michal Čagánek, Jitka Havlíčková, Tereza Lenerová-Hradílková, Šárka Havlíčková, Jakub Hybler, Milli Janatková, Petra Jančová, Roman Kárník, Howard Lotker, Cristina Maldonado, Anna Synková, Jitka Štecová, Kristýna Taubelová, Yuko Takahashi, Michael Vodenka, Jiří Zeman Sönmez, taneční skupina NANOHACH: Eliška Kašparová, Lea Švejdová, Marta Trpišovská, Jaroslav Kořán - Orloj snivců, Žán Loose, Jan Bezděk, Eva Sádecká a Veronika Švábová.

Občerstvení během máchovské pouti zajišťuje čajovna U cesty, v nabídce nebude chybět ani nápoj saleb připravovaný z mletého kořene vstavače mužského, který má zaručeně afrodiziakální účinky.

 Vstupné: děti do 12 let zdarma, pro ostatní jednotné vstupné: 190,- Kč 

A pak prodloužení Výstavy tropických motýlů (měla končit 30. dubna, ale....):
Z důvodu přerušení letecké dopravy v posledním období se až v příštím týdnu dočkáme (snad) toliko očekávané zásilky největších denních motýlů světa - tropických otakárků druhu Troides, které možná znáte spíše pod označením ptakokřídlec a které ve své domovině žijí i 4 měsíce. Tak uvidíme, jak se jim bude dařit ve skleníku Fata Morgana, kde budou vystavováni vůbec poprvé! 
 
více informaci na: www.botanicka.cz

  

Autor: TZ: botanická zahrada

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz