Komiks FEST! 2009

30.10.2009 09:52

Ve dnech 31. 10. - 7. 11. 2009 v Praze proběhne čtvrtý ročník nezávislého multimediálního festivalu KomiksFEST! Jako každý rok přinese nové knihy, výstavy, filmy, divadelní představení, autogramiády a besedy.

KomiksFEST! vznikl v roce 2006 s cílem vyvést komiks v Česku z undergroundu. Již čtvrtým rokem tato mezinárodní přehlídka představuje komiks jako mladé, dynamické, atraktivní a univerzální médium schopné nést jakýkoli obsah. Komiks unlimited.

Festival zahájí v sobotu 31. 10. v Klubovně 2. PATRO (Dlouhá 37, P1) Pakito Bolino z komiksového nakladatelství Le Dernier Cri (FR). Na programu bude promítání animovaných filmů, exhibice slam poetry a komiksová módní přehlídka fashion shopu Parazit. Hudba DJs Tobiáš Jirous a Radeq Brousil.

V rámci festivalu proběhne více než 10 vernisáží výstav komiksových tvůrců v čele s berlínskou postpunkovou legendou Maxem Anderssonem ze Švédska, Davidem Rubínem ze Španělska a Blexbolexem z Francie. Poprvé v Praze se představí unikátní téměř 70 m dlouhá replika Tapiserie z Bayeux.

Vyvrcholením festivalu je Komiksová sobota 7. 11. v NoD (Dlouhá 33, P1). Celodenní program přinese setkání s festivalovými hosty, přednášky, autogramiády, filmové projekce, vyhlášení 11 kategorií výročních cen Muriel (předsedou poroty je režisér Jan Balej) nebo aukci limitované autorské edice komiksových conversek.

Od 10 do 14 hodin se ve spolupráci s nakladatelstvím Egmont letos poprvé uskuteční také speciální program pro děti: oslavy 50. narozenin Asterixe, výtvarný workshop s Lelou Geislerovou, komiksová dílna doktora Racka a soutěže.

U příležitosti KomiksFEST!u vychází tradičně festivalový katalog s bonusovým DVD (animované filmy) a speciální edice komiksových triček (design: Max Andersson, Andraste, Pasta Oner).

http://www.komiksfest.cz

zdroj: TZ komiks fest

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.04.2024

Svátek má Vlastislav

Citát pro dnešní den

Když se jedna brána ke štěstí zavírá, druhá se otevírá. My však často dlouho zíráme na vchod, který se uzavřel, a ani si nevšimneme toho, který se pro nás otevřel.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz