Afrika nevšedníma očima v Pitomé kavárně

15.05.2011 00:04

Afrika nevšedníma očima je projektem občanského sdružení Centra Narovinu, který je pro Vás nyní k vidění v kavárně v Preslově 3 na Smíchově.

Výstava fotografií
Od 11.5. je v kavárně výstava fotografií Keňských dětí ze slamu Kibera, které vznikly na podporu programu Kids 4 Peace. Cílem tohoto projektu je spojení volnočasových aktivit mládeže s výchovou k aktivnímu nenásilí, podporou vztahu k životnímu prostředí, rozvojem vzdělání a posílením aktivní účasti na rozhodování v konkrétní komunitě.  Autorka  obrázků Alena Polanecká je zapálený zaměstnanec a dobrovolník Centra Narovinu, africká Keňa je pravidelným cílem jejích cest. Výstava je prodejní, výtěžek podporuje zmíněný projekt.

Přednáška s promítáním
20. června proběhne v Pitomé kavárně od 19 hodin beseda s promítáním, kde Veronika Matoušová krátce představí Centrum Narovinu a jeho činnosti, promítne fotografie a krátký film z některého projektu v Keni, natočeného našimi dobrovolníky. Délka programu je cca 90 minut a vstupné je zdarma.

Centrum Narovinu je občanské sdružení, které vzniklo v roce 1995. Hlavní náplň činnosti Centra Narovinu představují v současné době projekty zahraniční rozvojové spolupráce a globální rozvojové výchovy. Je členem českého Fóra pro rozvojovou spolupráci (FORS) a spolupracuje na kampani Česko proti chudobě.
Další cíle sdružení jsou: přispívání k vytváření tolerantní multikulturní společnosti; zvyšování veřejného povědomí o situaci v rozvojových zemích; zlepšení životní úrovně, přístupu ke vzdělání a zdravotní péči pro obyvatele rozvojových zemí (především v Africe); upozorňování na důsledky nespravedlivého mezinárodního ekonomického systému; zprostředkování pomoci v případech přírodních katastrof či konfliktů; prevence diskriminace, rasismu a xenofobie v naší společnosti.

Centrum se snaží spojovat různé lidi, kteří se většinou jako dobrovolníci snaží dosahovat cílů Centra Narovinu. Jedním z nich je právě rozvoj dobrovolnické práce a širší uplatnění dobrovolníků v oblasti rozvojové spolupráce, výchovy a osvěty.

Více informací na: www.pitomakavarna.cz/ 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz